4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sahte deterjan imalathanesine baskın

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile emniyetin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda kendi ürünlerini tanınmış markaların ambalajlarıyla satmaya çalışan bir iş yerinde 100 kilo paketlenmeye hazır deterjan ile sirke, şampuan ve jöle ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Gülbahçesi Mahallesi'ndeki bir iş yerinde sahte üretim yapıldığı yönünde gelen bir telefon ihbarını değerlendiren Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, polis ekiplerinden de destek alarak söz konusu adrese baskın düzenledi.

Operasyonda 100 kilo civarında paketlenmeye hazır deterjan ve deterjan üretiminde kullanılacak ham madde ile 40 çuval nişasta, piyasada isimleri bilinen markalara ait üzüm sirkesi, delikli yakı, şampuan, saç jölesi, krem etiketi ve ambalaj paketlerine imha edilmek üzere el konuldu. Baskın sırasında iş yeri sahibine ulaşılamazken iş yerinde çalışan işçilerin ifadelerine başvuruldu.

El konulan ürünler Seyhan Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edildi.
Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Aydın, kendi ürettikleri sahte deterjanı tanınmış firmaların etiketleriyle marka ihlali yaparak satan iş yeri hakkında yasal işlemin başlatıldığını söyledi.

Aydın, "Vatandaşlarımız kendi sağlıklarını tehlikeye atan bu tip faaliyetleri bizlere bildirerek duyarlı olsun. Seyhan Zabıtası'nın 432 43 74 numaralı telefonu arayarak bizlere bu konuda her türlü ihbarda bulunabilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?