6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Sahte hoca operasyonu !

Adana’da Asri Mezarlık’ta her bayram arefesi yaşanan "sahte hoca" operasyonu bu kez de ilginç görüntülere sahne oldu.

 Mezarlık içinde yakınlarının kabrini ziyarete gelen vatandaşları rahatsız eden sahte hocalar ile özel güvenlik görevlileri arasında kovalamacalar yaşandı.

Mezarlık dışında, araçlarını yol üzerine park eden vatandaşlar peş peşe yaşanan hırsızlık ve gasp olaylarıyla karşılaşırken, rantçılarla etkin mücadele için emniyetten polis takviyesi istendi.

Adana Asri Mezarlık’ta bugün sabah da erken saatlerden itibaren Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde ve Tarsus’tan gelerek kabirlerde ücret karşılığı Kur’an-ı Kerim okumak isteyen hocalar, Mezarlık Müdürlüğü önünde toplanarak Müftülük’ten gelen imamlar nezaretinde imtihana tabi tutuldu.

10 ile 70 yaş arasındaki hocalar aynı sırada saf tutup imtihan edilirken, Kur’an-ı Kerim’i tecvide uygun okuyamayanlar ayıklanarak, zabıta nezaretinde mezarlık dışına çıkartıldı.

Kur’an-ı Kerim’i okumada yetersiz kalan bazı sahte hocalar ise güvenlik görevlilerine direnerek dışarı çıkmak istemedi.
Mezarlıkta yakınlarını ziyarete gelen bazı vatandaşlar, peşlerinde ellerinde keser, kürek ve su bidonlarıyla gezerek ısrarla para isteyen çocuklardan şikayet ederken, bir bayan da aracındaki kıymetli eşyalarının oto hırsızları tarafından camları kırılmak suretiyle çalındığını söyledi. 

Sahte otoparkçılar, polisi görünce kaçtı

Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Mehmet Sönmez, Asri Mezarlık’ta 17 özel güvenlik görevlisi ile hizmet verdiklerini, buna rağmen binlerce insanın girip çıktığı yerde denetimin istenen şekilde sağlanamadığını söyledi.

Şube Müdürü Sönmez, özellikle mezarlık D-400 karayolu üzerinde olduğu için park sorunu yaşandığını, bu nedenle vatandaşların araçlarına yönelik saldırıların önlenmesi için Emniyet Müdürlüğü’nden takviye polis istediklerini belirtti.

Bu arada, polisin gelmesiyle birlikte kendilerine otoparkçı süsü vererek D-400 üzerine park edilen araçlardan para koparmaya çalışan çocukların, kaçışarak ağaçların arkasında beklemeye çekildikleri gözlendi.

Özel güvenlik görevlileri, mezarlık içinde vatandaşlara su satarak para koparmaya çalışanların bir kısmını sıkı kovalamaca sonucu yakalayarak, ellerindeki pet şişelere el koydu. Yakalanan çocuklar, kameraya el sallayarak mezarlık dışına çıktı. El konulan pet şişeler, görevlilerce delinerek çöp bidonlarına atıldı.

Yoğunluğun arttığı saatlerde Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğ

DURAN FİDAN-ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2003 Pazartesi 12:34:48
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?