5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Sahte hocalar imtihan edildi

Adana’da bayram ve arefe günleri haksız kazanç sağlamak için mezarlıklara akın eden sahte hocalara yönelik operasyon düzenlendi. Mezarlıktaki hocalar, bir araya toplanarak, imtihana tabi tutuldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, özel güvenlik, zabıta ve Cankur ekiplerinin de desteğiyle Asri Mezarlık’taki onlarca hocayı biraraya toplayarak, müftülük görevlileri nezaretinde imtihan etti.

İmtihan sırasında Kur’an-ı Kerim’i tilavetine uygun okuyamayanlar mezarlık dışına atılırken, başarılı görülenlere imzalı yaka kartı verilerek görev yapmasına izin verildi.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, bizzat katıldığı sahte hoca operasyonunda, karşılarına çıkan yaka kartsız kişileri, özel güvenlik elemanları vasıtasıyla imtihan yerine gönderirken, başarısız olup da çalışmakta ısrar edenleri de mezarlık dışına attırdı.

Yetkili hocalar nezaretinde her bayramda sahte hoca operasyonu düzenlediklerini belirten Yiğenoğlu, "Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mezarlık ziyaretlerinde yakalarında izin kartı bulunan hocaları tercih etsinler. Kur’an-ı Kerim’i bilmeyenlerin verdikleri hizmetin anlamı olmaz. Yanlış okumada anlam değişebilir, yanlış anlamlara götürebilir. Besmele çekmeyi bilmeyenlere itibar etmesinler. Bu yüzden biz Kur’an-ı Kerim’i orijinaliyle okuyanlara çalışma izni veriyoruz" dedi.
Bu arada, sahte hoca operasyonu sırasında Adana Şehitliği’nde gönüllü hizmet veren 60 yaşındaki emekli Ahmet Türkmen’in çalışması göz yaşarttı.

1990 yılından bu yana haftada 2 gün seyyar tablasına doldurduğu pet şişelerdeki suları Adana Şehitliği’ne getirerek kabirlere döken Ahmet Türkmen, "Sizin de şehit yakınınız var mı ?" şeklindeki soruya, "Tüm insanlar akrabadır" diye karşılık verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 12:54:41
Güncelleme :19 Ocak 2005 Çarşamba 13:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?