4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sahte ilaç kupürü önlenecek

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Mahmut Tokaç, bazı eczacıların, hazırlıkları devam eden İlaç Takip Sistemi (İTS) hakkında ön yargısı ve kaygısı olduğunu belirterek, bu kaygıların yersiz olduğunu söyledi.

Genel Müdür Tokaç, sistemin sahte ilaç kupürünü önleyeceğini söyledi.
Adana Eczacı Odası tarafından tertiplenen "İlaç Takip Sistemi" panelinde konuşan Genel Müdür Mahmut Tokaç, bakanlık olarak yaptıkları her düzenlemenin, Türk Eczacılar Birliği ile görüşülerek gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye'deki eczane sayısının 24 bine yaklaştığını, en ücra yerdeki eczanenin bile talep ettiği ilaca 24 saat içerisinde ulaşabildiğini belirten Genel Müdür Tokaç, "Ancak bazı eczacılarımız çalışmaları devam eden İTS hakkında, "ilacın eczane dışında satılacağı" ve "eczanelerin takip
altına alınacağı" gibi önyargılar taşıyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu kadar güzel işleyen bir sistem varken, bunu değiştirmek isteyeceğini düşünmek mümkün değil. İlaç kesinlikle eczanede satılmalı ve eczanenin sahibi de eczacı olmalıdır. İTS'nin temel amacı, eczanelerin de büyük zarar gördüğü sahte kupürlerin önüne geçmek. İTS eczacıyı değil, ilacı takip eden bir sistem. Zaten biz Sağlık Bakanlığı olarak eczacıya yük getiren hiçbir şeyi istemeyiz" şeklinde konuştu.

Eczacılar olarak kamu ve devlet yararına her girişimin destekleyicisi olduklarını belirten Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, "İlaç diğer tüketim ürünlerinden farklı ve mutlaka kontrol altına alınmalıdır. Ancak her yeni uygulama eczacıya yük getiriyor. Eczacılar olarak sürekli bir tedirginlik ve şüphe içerisindeyiz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih Demirbas IP: 212.156.63.xxx Tarih : 16.03.2009 12:16:44

Harika. Bu adamlar çalışıyor be.