29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Sahte JİTEM görevlisi tutuklandı

Adana'da, kendisini JİTEM görevlisi olarak tanıttığı kişileri iş vaadiyle dolandırdığı iddia edilen bir kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kemal Boztuğ ve Halil Çağlaroğlu adlı şahısların, kendisini JİTEM görevlisi olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldıklarını bildirmesi üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, "Şapkalı Dayı" olarak tanınan zanlının banka hesap numarasından isminin Şaban U. (57) olduğunu belirledi.

Sümerbank'tan emekli olduğu öğrenilen Şaban U.'nun temin edilen fotoğrafı ile sokak sokak dolaşan dedektifler, zanlının yerini tespit etti. Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine yapılan baskınla yakalanan zanlı, gözaltına alındı. Zanlının yapılan sorgulamasında, Adana'nın ilçe ve köylerini dolaşarak kendisini JİTEM görevlisi olarak tanıtıp insanlara belirli bir ücret karşılığında devlet kurumlarında işe yerleştirme vaadinde bulunduğu belirlendi. Zanlının, bugüne kadar yaklaşık 200 kişiyi dolandırdığı ileri sürüldü.

Suçlamaları kabul etmeyen Şaban U., hakkındaki tahkikatın tamamlanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 13:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?