29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Sahte maliyecilere suçüstü

ADANA’da, Ankara’dan diğer illerdeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri arayarak kendisini Maliye Bakanlığı müfettişi olarak tanıtıp, maliyeciler adına sözde dayanışma yemeği düzenlediğini söyleyen İ.S.’nin davetiye dağıtıp, tahsilat yapan 2 adamı suçüstü yakalandı.

İddiaya göre, Ankara’da kitap, CD dağıtım pazarlama şirketi kuran İ.S., diğer illerdeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri arayıp, kendisini Maliye Bakanlığı müfettişi olarak tanıttı. İ.S., bu işletmelerin sahiplerine bakanlık olarak maliyeciler adına dayanışma yemeği düzenlediklerini, görevlendirdikleri kişilerin de yemek davetiyelerini kendilerine ulaştırıp, bilet satacağını bildirdi. Sahte müfettişin aradığı Adana’daki işletmelere giden K.K. ile M.Ş., kişi başı 250 lira olan yemek davetiyesinin yanı sıra piyasada 39 liradan satılan Maliye kitabını da 670 liraya sattı.

Davetiyeyi aldıktan sonra, üzerinde yazılı tarih ve yerde böyle bir yemek organizasyonu olmadığını öğrenen Adana-Mersin Karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir işletmenin sahibi, önce maliyeyi ardından polisi arayarak şikayette bulundu. Bunun üzerine operasyon düzenleyen Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırmada, bazı şirketlerin davetiye ve kitap bedeli karşılığında dolandırıcıların bildirdiği banka hesabına ödeme yaptıklarını belirledi. 

İlgili bankayı da uyaran polis, K.K. ile M.S.’yi farklı işletmelerde davetiye ve kitap dağıtırken suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların üzerinden bütün sayfaları yazılmış 3 ayrı fatura koçanı, bir otelde düzenlendiğine dair 28 Şubat 2007 tarihli yemek davetiyeleri, maliyeyle ilgili bilgiler içeren kitaplar, Maliye, Sağlık ve Tarım Bakanlığı adına düzenlenmiş evrak, üzerinde Maliye Hesap Uzmanları ve Kontrolleri Kültür Merkezi yazılı tanıtım kartları ele geçirdi.

Şahısların üzerinde çıkan 3 fatura koçanından yaklaşık 50 bin lira civarında para tahsilatı yaptıkları anlaşılırken, Emniyet Müdürlüğü’ne, bugüne kadar başvuran işletmelerin sahiplerinden ise 15 bin lira para tahsilatı yapıldığı belirlendi. Zanlıların Adana’nın Merkez Seyhan İlçe Belediyesi ile Dikili Belde belediyelerine giderek yemek davetiyesi satmak istedikleri, bu amaçla fatura kestikleri, belediyeler davetiye almadığı halde bu faturaları göstererek şirketleri “Belediyeler de satın aldı” diyerek aldattığı öğrenildi. İzmir, Antalya, İstanbul gibi büyük şehirlerde de sözde yemekler düzenlediği anlaşılan zanlılardan K.K., suç işlemediklerini, bu nedenle serbest bırakılacaklarını iddia etti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 12:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?