2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sahte polis yakalandı

Adana'da, kendini ahlak polisi olarak tanıtıp park halindeki aracın içinde sohbet eden bir çiftten, "Sizi Emniyet Müdürlüğüne götürürüm" tehdidiyle bin 500 lira para isteyen gaspçı, gerçek polisler tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, özel aracına polis sireni ile kırmızı-mavi ışık saçan çakar taktıran 35 yaşındaki Mehmet Agah B., Karslı Mahallesi Çatalan Köprüsü civarında, polis otosu gibi devriye gezmeye başladı. Mehmet Agah B., bu bölgede gözden uzak vakit geçirmek isteyen aşıkları kendine kurban seçti. Park halindeki bir aracın yanına yaklaşan Mehmet Agah B., içinde komşusu S.S. isimli kadınla sohbet eden 56 yaşındaki A.İ.M. adlı şahsı aşağı indirdi.

Ahlak Masası'nda görev yaptığını söyleyen sahte polis, "Sizi Emniyet Müdürlüğüne götürürüm, ailenize rezil olursunuz" tehdidinde bulundu. Olayı görmezden gelmesi için bin 500 lira para isteyen sahte polise üzerinde o kadar para olmadığını söyleyen A.İ.M., telefon numarasını verip şahısla bir gün sonraya randevulaştı. Emniyet Müdürlüğüne giderek, "Bir memurunuz benden zorla para istiyor" şikayetinde bulunan A.İ.M., ertesi gün randevu yerine polislerle gitti.

Gizlenen polisler, belirtilen yere gelen Mehmet Agah B.'yi parayı alırken suçüstü yakaladı. Gerçek polis olmadığı ortaya çıkan Mehmet Agah B., gözaltına alınıp sorgusu sonrası adliyeye sevk edildi. Sahte polis, kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2011 Cumartesi 16:33:28
Güncelleme :1 Ekim 2011 Cumartesi 16:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?