30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Sahte yeşil kartçılara kırmızı kart

Adana'da polisin düzenlediği "Kırmızı Kart-2" operasyonunda, sahte yeşil kart düzenleyen ve süresi dolan yeşil kartlara sahte vize yapan 3'ü mahalle muhtarı 10 kişi yakalandı. Şahısların iş yerlerinde yapılan aramalarda 476 adet yeşil kart, 6 adet muhtarlık tarafından onaylanmış yeşil kart müracaat formu, 70 adet nüfus cüzdanı ve 3 adet mühür ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu, sahte yeşil kart düzenleyen ve süresi dolan yeşil kartlara sahte vize yapan organize suç örgütüne yönelik "Kırmızı Kart-2" operasyonu düzenledi. Operasyonda Hürriyet Mahallesi Muhtarı H.K., Onur Mahallesi Muhtarı T.Ö. ve Gülbahçesi Mahallesi Muhtarı M.E., iş takipçiliği yapan G.Ş., M.S.E., L.A., A.B., O.Y., A.D. ve S.G. adlı şahıslar gözaltına alındı.

Şahısların iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 476 adet yeşil kart, 70 adet nüfus cüzdanı, 6 adet muhtarlık tarafından onaylanmış ve şahıs bilgileri bulunmayan yeşil kart başvuru formu ile 3 adet mühür ele geçirildi.
Yapılan çalışmada, şahısların 35-50 YTL karşılığında isteyenlere sahte yeşil kart verdikleri, süresi dolan yeşil kartlara da sahte vize yaptıkları tespit edildi. Şahıslar, yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 17:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?