29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

'Sahte yoksul' yakayı eleverdi

Adana'da, kendilerini yoksul göstermek için evlerinin önüne penceresi ve kapısı kırık, tuvaleti kapısız kulübe yapan yardım suistimalcilerinin oyunu ortaya çıkarıldı.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi Gülşah K. (43), ülke genelinde hizmet veren ”Deniz Feneri” adlı yardım kuruluşunu telefonla arayarak eşinin olmadığını, hiçbir yerden gelirinin bulunmadığını ve ahır gibi bir evde yaşadığını bildirdi.

Başvuru üzerine, yardım kuruluşunun Adana'da ortaklaşa çalıştığı Köprü Yardımlaşma Grubu'na giyim eşyasından oluşan yardım paketleri gönderilerek Gülşah K'ye ulaştırılması istendi. Gruba, gönüllü destek veren emekli yardımsever Beşir Tokmakcı, mahalle muhtarı aracılığıyla haber vererek gittiği evde yardım paketlerini teslim etti.

Beşir Tokmakcı, ailenin kapısı ve penceresi kırık, tuvaletinin kapısı olmayan, yerleri çıplak, koltukları eski ve kırık evde oturduğunu görünce, ertesi gün daha fazla yardım için aynı eve bu kez Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım'ı da alarak habersiz gitti. Ailenin o evde yaşamadığı, yardım toplama amaçlı kullandığı ortaya çıktı.

Gülşah K'nin oturduğu evin yeni bir bina, 3 oda bir salon, kapılarına kadar halı serili, pencerelerinin PVC kaplama olduğu görüldü. Evde ayrıca, odun sobası kullanmasına rağmen torbalar dolusu kömür, gıda paketleri, onlarca kutu giyim eşyası da bulundu. Gülşah K'nin, bu yardımları, gelen yardımseverlere gerçeği söylememeleri için komşularına da dağıttığı belirlendi.

Yardım suistimalciliği ortaya çıkınca ne yapacağını şaşıran Gülşah K, “Bu evi bana hayırseverler yaptı. Kimi çimentomu, kimi penceremi taktırdı” dediyse de inandırıcı olamadı.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Yardımı götüren Beşir Tokmakcı, “Bu ailenin oturduğu evi görünce gece uyuyamamıştım. Daha fazla yardım için habersiz gelince gördüğümüz manzara bizi şok etti” dedi.

Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ise hayırseverlerin, kime yardım yaptıkları çok iyi tahlil etmeleri gerektiğini belirterek, “Yaklaşık 10 yıldır yardım dağıtıyorum, bunun gibi onlarca yardım suistimalcisini belirledik. Bu kişileri, tüm yardım kuruluşlarına ihbar ediyoruz” dedi.

Yıldırım, bir başka yardım suistimalcisinin ise “Eşim yok, çocuklarımla yalnızım, ev kiramı ödemiyorum” diye beyanda bulunmasına rağmen, kadının eşinin yurt dışında çalıştığını, her ay yüzlerce dolar gönderdiğini belirlediklerini kaydetti.

a.a
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 11:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?