1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Sahurda davul yasak

ADANA'DA SAHURDA DAVUL YASAK

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl da Ramazan ayı boyunca davul çalma yasağı uygulamasının devam edeceğini söyledi.

Aldırmaz, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 2005 yılında başlatılan 'sahurda davul çalma' yasağını, bu yıl da devam ettireceklerini belirterek, "Davulcular geleneksel olan bu uygulamayı tam olarak yerine getiremiyor. Davulu, araçların arkasında gelişigüzel bir şekilde çalarak, gürültü kirliliği oluşturuyorlar. Ayrıca zamansız bir saatte çalarak vatandaşları rahatsız ediyorlar" şeklinde konuştu.

"Geleneklere saygılıyız, ancak teknolojik imkanlardan da yararlanmalıyız" diyen Aldırmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak önceliğimiz vatandaşların şikayet ettiği konuları çözüme kavuşturmaktır. Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle vatandaşlar, bu yıl da davul çalma yasağının uygulamasını talep ettiler. Teknolojik imkanlar olmadığı dönemlerde halkımız davul çalma yöntemi ile uyandırılıyordu. Günümüzde hemen herkesin alarmlı cep telefonu var. Geleneklerimize saygılıyız, ancak yeniliklerden ve teknolojik imkanlardan da faydalanmalıyız."

Davul çalma yasağına uyulmasını gerektiğini de kaydeden Aldırmaz, "Ramazan ayı boyunca her gece zabıta ekiplerimiz görev başında olacak. Yasağa uymayanların davullarına, Ramazan sonrası teslim edilmek üzere el konulacak. Ayrıca, gürültü kirliliğine neden oldukları için para cezası uygulanacak" dedi.

ADANA'DA SAHURDA DAVUL YASAK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 11:14:03
Güncelleme :1 Ağustos 2011 Pazartesi 09:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?