4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Şaibeli atama' iddiası Meclis'te

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Seyhan Belediyesi’ndeki "şaibeli atama" iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Tankut, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde; Mersin Mahalli İdareler Müdürü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Sekreteri Ziya Erdoğan’a, 2004 yılında okul tamirine destek isteyen bir köy muhtarından 200 milyon lira rüşvet alırken suçüstü yapıldığı, aynı kişinin hapiste iken emekli edildiği, tahliyesinden sonra görevine tekrar dönmek istediği, ancak Mersin Valililiği’nin uygun görmediği bilgilerini hatırlattı.
Fakat aynı kişinin Seyhan Belediyesi’ne gelerek bu kurum üzerinden emeklilik iptalini gerçekleştirdiği ve 26 Mart 2007 tarihinde Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görevine getirildiğini belirten Tankut’un, Bakan Beşir Atalay’dan cevabını istediği bazı sorular şöyle:

"Yüz kızartıcı bir suçtan tutuklanıp sonra görevi kötüye kullanmaktan hapis yatan birinin, Seyhan Belediyesi’nde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görevine getirilmesini doğru buluyor musunuz? Bu tür suçlara karışan herkesin; tarafsız, adil ve eşit yardım dağıtmakta en çok hassasiyet gerektiren bir birimde görevlendirilmesi mümkün müdür? Bakanlığınız uhdesinde iki devlet kurumundan birinin, göreve dönmesinde ‘sakınca’ gördüğü kişi için, diğerinin mahsur görmemesi gibi büyük bir çelişkiyi nasıl izah edeceksiniz? Seyhan Belediyesi’nin, Ziya Erdoğan’ın bütün sicil dosyalarını Bakanlığınıza eksiksiz olarak gönderildiği konusundaki endişeleri nasıl gidereceksiniz?"

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 14:00:32
Güncelleme :14 Mart 2009 Cumartesi 14:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?