4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şair müdürden örnek davranış

Adana'da 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Anmak, şiir kitabının gelirini hematoloji hastası çocuklara bağışladı.

Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği'nin girişimleri ve Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Anmak ile iki iş adamının katkılarıyla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Seyhan Uygulama Merkezi'nde hematoloji hastası çocuklar için oluşturulan "Oyun Odası" törenle hizmete açıldı.

Merkezdeki Hematoloji Servisi'nde oluşturulan odanın açılışından önce konuşan Hastane Kalıtsal Kan Hastalıkları Uygulama Merkezi sorumlu doktoru Hakan Erkman, hastaların zor bir tedavi sürecinden geçtiğini belirtti. Hasta ve hasta yakınlarına eğitim verdiklerini kaydeden Erkman, "Bu oda çocuk hastalar için büyük bir şans oldu. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Serviste 100'ün üzerinde hastaya hizmet veriyoruz. Bölümde tedavi gören çocuk hastalarımız gönüllerince vakit geçirebilecekleri bir odaya kavuştu" dedi.

Dernek Başkanı Şahin Özbingül de odanın yapımına katkıda bulunan Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Anmak ile iş adamları Fazıl Esencan ve Adem Polat'a teşekkür ederek, Adanalı diğer iş adamlarına da hasta çocukların tedavisine destek olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Anmak ise 'Seviyor muyum nedir?' adlı şiir kitabını hasta çocuklar için 2. Çukurova Kitap Fuarı'nda satışa sunduğunu belirterek, "Her evde bir doğum yoktur ama her evde bir mutlaka vardır. Bu bağlamda herkes hastaların tedavisine destek olmak için bir şeyler yapabilir" diye konuştu.

Anmak, 41 yaşındaki kardeşi Ersin Anmak'ın da pankreas kanseri olduğunu belirterek, "Kardeşim Ersin Anmak 4 ay önce karın ağrısıyla hastaneye gitti ve kendisinde pankreas kanseri teşhisi konuldu. İnsanlar bir gün bu hastalığa yakalanabileceklerini unutmasınlar. Hastalar için elimden gelen her şeyi yaparım. Çocuklar bizim çocuklarımız" dedi.

10 şiir, 1 roman kitabı bulunan Anmak, kitap gelirlerinin tamamını çeşitli derneklere bağışladığını vurguladı. Konuşmaların ardından odanın açılışı yapılarak çocuk hastaların hizmetine sunuldu. Törende ayrıca odanın yapımına katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 11:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?