5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Sakat kalan şoförden ABD'ye tazminat davası

Irak’ta geçen yıl kullandığı tankerin roketli saldırıya uğraması sonucu ayağından yaralanan ve el parmaklarından 5’ini kaybederek koltuk değneklerine mahkum olan şoför kendisine sahip çıkılmadığını belirterek, hem çalıştığı firma hem de ABD aleyhine tazminat davası açacağını söyledi.

6 yıldır ailesinden ayrı yaşayan şoför, tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor.
Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Özmen Nakliyat Firması’nda 500 milyon lira sigortalı olarak işe başladıktan sonra İncirlik’ten Irak’taki Amerikan Üssü’ne yakıt götürürken, 9 Eylül 2004 günü, Tikrit yakınlarında roketli saldırıya uğradığın belirten 5 çocuk babası 49 yaşındaki Sait Üstüner, "Bu saldırıda ağır yaralandım. İki elimden 5 parmak koptu, ayaklarıma isabet eden şarapnel parçaları yüzünden koltuk değnekleri ile yürüyebiliyorum" dedi.

Şirket yetkililerinin söz verdiği halde kendisine sahip çıkmadığını ileri süren Üstüner, "Sözlerinde durmadılar. Amerika aleyhine dava açacağımı söylediğimde, "Biz açacağız, sen uğraşma" diyerek beni oyaladılar. Beni bu halimle bıraktılar. Bu insanlığa sığar mı? Hakkımı alabilmek için hukuksal süreci başlatacağım. Hem çalıştığım şirketi, hem de ABD’yi dava edeceğim" diye konuştu.

Geçimsizlik nedeniyle 6 yıldır ailesinden ayrı yaşadığını söyleyen Üstüner, "Ailem bu halde bana sahip çıkmadı. Hayırsever vatandaşların kiraladığı tek odalı bir evde yaşıyorum. Onların yardımıyla hayatımı sürdürebiliyorum. Ben kimsenin üstüne yük olmak istemiyorum. Yetkililerden, yapabileceğim hayatımı devam ettirebileceğim bir iş istiyorum. Bu olayların üzerine bir de 3 yıl önce karıştığım yaramalı trafik kazası için 40 milyarlık tazminat davası açılması beni bunalıma itti. İntiharı bile düşündüm. Ben de dava açıp beni sakat bırakanlardan hesap soracağım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 15:25:48
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?