4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sakıp Sabancı'nın 5. ölüm yıldönümü

Adana Valisi İlhan Atış, Sakıp Sabancı'nın, Adana'nın bir sanayi kenti olmasında ve markalaşmasında büyük katkı sağlayarak, Adana'nın ve bu ülkenin 'Sakıp Ağa'sı olarak gönüllerde yer edindiğini söyledi.

Vali Atış, ünlü işadamı Sakıp Sabancı'nın ölümünün 5. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Sabancı'nın Türk iş dünyasının önde gelen bir siması olması yanında, ekonominin en cesur ve en renkli kişiliği olarak esnafın tüccara, zanaatkârın sanayiciye dönüşmesine öncülük ettiğini hatırlatan Vali Atış, "O, kendisini halkın içinden biri, halksa O'nu kendisinden biri olarak görmüştür. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde ülke sevgisi ve insana verdiği değerle toplumun her kesiminde geniş sevgi ve gönül bağı oluşturmuştur. İşindeki başarısını sürdürürken renkli kişiliğiyle sosyal ve kültürel etkinliklere zaman ayırmayı bilmiş, sanata ve sanatçıya verdiği değerle bu alandaki gelişmelere de büyük katkı sağlamıştır. Bütün bunları yaparken bir Anadolu insanı olarak halkın dilini kullanması, mesajlarını halkın anlayacağı biçimde ortaya koyması, kavgacı değil barışçı bir görünüm sergileyerek halkın gönlüne girmeyi bilmiştir" dedi.

Sabancı Vakfı şemsiyesi altında başta Adana olmak üzere ülkenin dört bir yanına okul, yurt, hastane, kültür merkezleri ve halkın yararlanacağı daha birçok mekân vücuda getirerek yaptığı hizmetleri Sabancı Üniversitesi ile doruğa taşıdığına dikkat çeken Atış, mesajında şunları kaydetti:

"Bıraktığı eserlerle topluma değer katmayı sürdüren Sakıp Sabancı, Adana'nın bir "Sanayi Kenti" olmasında ve markalaşmasında büyük katkılar sağlamış, Adana'nın ve bu ülkenin "Sakıp Ağa"sı olarak gönüllerde yer edinmiştir. Ülke ve insan sevgisi, sanata ve sanatçıya verdiği değer, sosyal sorumluluk anlayışı, vefası, dostluğu ve kabına sığmayan bir kişiliği olan Merhum Sakıp Sabancı'yı ölümünün 5. yılında saygıyla anarken, ailesine sevgi ve şükranlarımı sunuyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 16:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?