30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Sakız ağaçlarına Antepfıstığı aşısı

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, "Sakız Ağaçlarının Rehabilitasyonu Projesi" kapsamında antepfıstığı aşılanması çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, sakız ağaçlarının antepfıstığıyla aşılanıp kültüre edilerek, orman köylüsüne yeni gelir kapısı açmayı planladıklarını söyledi. Sakız ağaçlarına antepfıstığı aşılamanın, orman köylülerine büyük bir ekonomik gelir kapısı olacağını kaydeden Yılmaz, "Ormanlar köylülerce daha iyi korunacak, zamanla hayvancılık önemini yitirerek ormanlar üzerindeki baskısı da azalacaktır" dedi.

Antepfıstığı ağaçlarının hektarda ortalama 500 kilogram meyve verdiğini belirten Yılmaz, proje kapsamında yaklaşık 50 ton kuru antepfıstığı rekoltesi elde etmeyi hedeflediklerini belirtti. Yılmaz, Saimbeyli Orman İşletmesi'nde gerçekleştirilecek olan bu projeyle 2015 yılına kadar yaklaşık bin hektarlık sahada rehabilitasyon yapılacağını, orman köylüsüne ekonomik getirisinin de yaklaşık 5 milyon YTL'ye çıkacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?