4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Salbaş Karakucak Güreşleri başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Salbaş Karakucak Güreşleri 11 sıklette 350 sporcunun katılımıyla başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan tören saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşının söylenmesi ile devam etti.

Geleneksel Salbaş Karakucak Güreşlerinde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, gelişmiş ülkelerde parası olanların banliyö denilen şehir dışında yerleştiğini belirterek, Salbaş Mahallesinin de şehir dışında gürültüden uzak sakin bir kent parçası olduğunu söyledi. Durak, "Yakın bir zamanda Adanalılar da Salbaş gibi banliyöleri tercih edeceklerdir" dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da konuşmasında bugüne kadar Salbaş güreşlerine maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’a teşekkür ederek, bundan sonra Aytaç Durak’la birlikte Salbaş Güreşlerine Çukurova Belediyesi olarak destek olacaklarını ve Aytaç Durak’ın yükünü hafifleteceklerini söyledi. Arıkan, Salbaş’a desteklerinin sadece güreşte değil altyapı başta olmak üzere her konuda olacağını ve Salbaş’ı modern bir kent haline dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan bu konuşmalardan sonra Türkiye Güreş Federasyonu adına Asbaşkan Mehmet Sırkıntı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’a, Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Musa Arık Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’a ve Güreş Vakfı Başkanı İlyas Karabulut’a da Güreş İl Temsilcisi Ensar Kurt tarafından teşekkür beratı verildi.

Güreşlere Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, MHP Adana eski Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, MHP Karaisalı İlçe Başkanı Ali Kuşçu, ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan da katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 14:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?