2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sami dedenin çalışma aşkı!

Adana'da 74 yaşındaki Sami Diker, boş durmayı sevmediği için 6 yıldır barındığı huzurevinde ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Eşini 6 yıl önce kaybettikten sonra çocukları kendisine bakmayınca sokakta yaşamaya ve ekmeğini çıkarmak için seyyar tezgahıyla meyve sebze satmaya başlayan Sami Diker, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Adana Huzurevi'ne yerleştirildi. Huzurevinde boş durmayıp ayakkabı boyacılığı yapmaya başlayan Diker, "Huzurevine yerleştikten sonra boşluğa düştüm. Sürekli çalıştığım için çalışmamak bana uymadı. Birkaç yıl böyle geçtikten sonra çocuklukta öğrendiğim ayakkabı boyacılığına başladım" dedi.

Sadece huzurevinde kalan arkadaşlarının ayakkabılarını boyadığını belirten Diker, "Bazen arkadaşlarımız dışarıya gitmek zorunda kalıyor. Kimi ailesinin yanına, kimi eğlenceye gidiyor. Dışarıda ayakkabılarını boyatmaya vakitleri olmayabiliyor. Ben onlara bu noktada kolaylık sağlıyorum. Ayakkabılarını pırlanta gibi yapıyorum" diye konuştu.

74 olmasına rağmen ölünceye kadar çalışacağını ifade eden Diker, "İşleyen demir pas tutmaz" dedi. Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Kama ise, hem arkadaşlarının hem de huzurevi personelinin ayakkabısını boyayan Sami Diker'in çok çalışkan bir insan olduğunu ve huzurevi sakinleri tarafından çok sevildiğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 12:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?