4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şampiyon belli ikinci kim?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde, Türkiye'nin en dikkat çekici sonuçlarının Adana'dan çıkacağını söyledi.

Basın mensuplarına, kamuoyu araştırma şirketi Area'nın Adana'da yaptığı anketin sonuçlarını dağıtan Durak, aday tespitinden önce ortalıkta birçok anket dolaşırken, bugün bir sükut dönemine girildiğini, hiçbir partinin anket açıklamaya cesaret edemediğini ifade etti. Her partinin, her adayın elinde anket sonuçları bulunduğunu belirten Durak, "Biz de anket yaptırıyoruz, onlar da anket yaptırıyorlar. Anket sonuçları herkeste var, ama her nedense diğer partiler anket sonuçlarını açıklamak istemiyorlar" dedi.

29 Mart Yerel Seçimleri'nde, Türkiye'nin en dikkat çekici sonuçlarının Adana'dan çıkacağını ifade eden Durak, şunları söyledi: "Birileri 'Aytaç Durak benim rakibim olamaz' diyor. Zaten bu ankette görünüyor. Aytaç Durak'ın rakibi yok zaten. Diğer iki aday ikincilik için birbirine rakip olabilir, onu bilemem. Halep oradaysa arşın burada. İşte halk, işte anket."

Durak, 2 ay önce düzenlediği basın toplantısında ne söylediyse bugün de aynısını söylediğini, seçimden sonra da aynısını söylemeye devam edeceğini kaydetti.
MHP'nin ilçe belediye başkan adaylarıyla da birlikte hareket ettiklerinin altını çizen Durak, "Evvela vatandaş 'Aytaç Durak' diyor, sonra 'MHP'li Aytaç Durak' diyor, daha sonra da 'MHP'li Aytaç Durak'la beraber diğer MHP'nin adayları' diyecek. Biz stratejimizi bunun üzerine kurduk, bu şekilde yürüyeceğiz" diye konuştu.

ANKET SONUÇLARI
Toplantı sonrası basın mensuplarına, "Adana Büyükşehir Siyasi Durum Araştırma Raporu" başlıklı anket sonuçları dağıtıldı. Raporda, 10-12 Şubat tarihleri arasında yapılan anketin, Adana Büyükşehir'de ikamet eden seçmen özelliğine sahip toplam 2 bin 516 kişi ile gerçekleştirildiği belirtildi. Anket formlarının tecrübeli anketörler tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile doldurulduğu ifade edilen raporda, her anketörün doldurduğu anket formlarının yüzde 10'unun saha koordinatörü tarafından, tüm formların yüzde 10'unun da merkez koordinatörü tarafından telefonla denetlendiği kaydedildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş ile ilgili kanaatler ve oy potansiyelinin sorulduğu ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan oy dağılımları şöyle: MHP yüzde 46.2, AK Parti yüzde 24.6, CHP yüzde 18.7, SHP/DTP yüzde 6.5, diğer yüzde 4.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 12:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?