2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Şampiyonada Türkiye finalde

Adana'da devam eden Tekerlekli Sandalye Basketbol 22 Yaş Altı Gençler Avrupa Şampiyonası yarı final müsabakasında Türkiye, Polonya'yı 86-57 yenerek finale yükseldi.

Yüreğir Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Milli Takım, ilk periyotu 19-23 mağlup kapatırken, ikinci periyotta üstün bir performans sergileyerek devreyi 42-35 önde kapattı. Polonyalı ekibin en etkili oyuncusu Mateusz Filipski'nin 31. dakikada 5 faulden çıkması sonucu, milli takım, art arda bulduğu sayılarla karşılaşmayı 86-57 kazandı. Karşılaşmada Polonya'dan Mateusz Filipski 36 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Türkiye'de ise en skorer oyuncu 25 sayı ile Ahmet Yamaç oldu.

Milli Takım Başantrenörü Mehmet Önüt, maç sonrasında yaptığı açıklamada, iyi bir oyun sergilediklerini ve maçı farklı bir skorla kazandıklarını belirtti. Bütün sporcularının mükemmel bir oyun sergilediğini ifade eden Önüt, dünya şampiyonasına katılma hakkını elde ettikleri için de çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Önüt, bugün İspanya ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Biz ekip olarak inanmıştık bu takıma, müthiş bir mücadele gösterdiler sahada. Onlar sadece basketbol oynamayı düşündüler, başka hiç bir şeyi düşünmediler. Bir takım yanlış davranışlar oldu rakibimiz tarafından ama önemli değil, biz hak ettiğimiz yerdeyiz ve daha iyisini hak ediyoruz. Finalde inşallah elimizden geleni yapıp, güzel basketbol oynayıp kupayı almak istiyoruz. Dünya şampiyonasına katılmayı haketti bu çocuklar. Bize destek veren seyircilere de teşekkür ediyorum."

Türkiye, bugün saat 18.30'da Yüreğir Spor Salonu'nda İspanya ile finalde mücadele edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 09:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?