4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sanal kredi kartı çetesine darbe

Adana polisinin 4 ayrı ilde gerçekleştirdiği operasyonda, hacker aracılığıyla başkalarına ait kredi kartı ve hesap bilgilerini çaldıktan sonra bu hesaptaki paraları başka hesaplara aktaran çete üyesi 11 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, sanal ortamda çeşitli bankalardaki şirket ve şahıs hesaplarından hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Yaklaşık 7 ay süren çalışma neticesinde, Adana'nın yanı sıra Şanlıurfa, Konya ve Antalya illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda çete lideri Hüseyin K. ile çete üyeleri A.D., R.E., A.S., N.O., G.O., A.D., N.E.A., N.C. ile N.D. yakalandı. Şahısların üzerlerinde, evlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 83 adet suça konu kredi ve banka kartı, 4 adet pos cihazı, çok sayıda slip fişi, suçtan elde edildiği değerlendirilen bin 800 Türk Lirası ile 1 adet bilgisayar kasası ele geçirildi.

Ayrıca toplam 22 ayrı hesaptan toplam 625 bin TL para çalındığı tespit edildi.
Yapılan çalışmalar sonucu internet üzerinden bir bankanın müşterilerine ait kredi kartı ve hesap bilgilerini ele geçiren hackerın, çete lideri Hüseyin K. ile irtibat sağladığı ve çete üyelerinin kendi çevrelerinden topladıkları banka kartlarına bu hesaplardan para transferi yapıldığı belirlendi.

Aktarılan paraların daha sonra ATM ve çeşitli iş yerlerinden çekildiği tespit edildi. Ayrıca çetenin elde ettiği haksız kazançtan yüzde 25'ini temin ettikleri kartların sahiplerine, yüzde 50'sini de hackera verdiği, geri kalan yüzde 25'lik kısmı da kendi aralarında pay ettikleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 14:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?