4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sanayici İran'ı keşfetti!

Adana Sanayi Odası'nın (ADASO) geçen yıl Iran'a düzenlediği iş gezisi, Adanalı sanayicilere İran pazarının kapılarını açtı.

Tahran ve Tebriz’i kapsayan ziyaret sonucunda, geçen yıl Adanalı iki tekstil firması tarafından İran’a yapılan kumaş ihracatı 1 milyon 150 bin dolara ulaştı. ADASO üyesi Oğuz Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 2008 yılında İran’a 1 milyon dolar tutarında polyester viskon-elestan karışımlı kumaş, Sivteks Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından ise 150 bin dolar tutarında polyester viskon kumaş ihraç edildi. Firmaların 2009 yılı için de çeşitli anlaşmalar yaptığı ve ihracatlarının devam edeceği bildirildi.

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, Yunanistan, Almanya, Suriye ve Kırgızistan ziyaretlerinde olduğu gibi İran ziyaretinin de böyle olumlu sonuçlar vermesinin sevindirici olduğunu belirterek, “Ancak, iki ülke arasındaki ticaret hacmi hala istenen seviyede değil, ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da artırılması için 2009 yılında üyelerimizle birlikte İran’ın sanayi kenti olan Zencan Bölgesi’ne bir ziyaret daha gerçekleştireceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 22:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?