4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sanayicilerden Birlik Mesajı

TEMSA Global CEO'su ve Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı Mehmet Buldurgan, ekonomi açısından önümüzde çok sıkıntılı bir süreç olduğunu belirterek, "Bu dönem birlik ve beraberlik zamanı" dedi.

Buldurgan, ADASO Meclisi'nin yeni dönem ilk toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, yeni dönemin kent ve ülke sanayisine hayırlı olmasını ve katkı sağlamasını diledi. Türkiye'de krizin gündemin birinci maddesine seçimden sonra çıkabileceğini belirten Buldurgan, "Önümüzde çok sıkıntılı bir süreç var. Dünya genelinde de durum böyle. 'Nereden geliyoruz, nereye gidiyoruz'u bilen tek kişi yok. O yüzden bu dönem tam birlik ve beraberlik zamanı. Daha çok çalışacağız, daha farklı çalışacağız" dedi.

ADASO Başkan Yardımcısı Sadi Sürenkök de, Adana sanayisinin hızla kan kaybetmeyi sürdürdüğünü söyledi. Adana'nın krizi diğer illerden daha fazla yaşadığını ifade eden Sürenkök, 16'sı son 3 aylık dönemde olmak üzere geçen yıl 42 tesiste üretime ara verildiğini ve kapandığını bildirdi. Sürenkök, "Adana krizi diğer illerden biraz daha fazla yaşamakta. Adana sanayisi hızla kan kaybetmeye devam etmektedir. İşsizlikte ülke ortalaması yüzde 12.3 iken, Adana'da bu oranın yüzde 15.8'e çıkması bu acı gerçeği gözler önüne sermektedir" diye konuştu.

ADASO Meclisi'nin Adana ve Türkiye sanayisine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Sürenkök, "Hepimizin amacı, Adana sanayisini bir adım ileriye götürmektir" dedi.

Meclis toplantısında, 2008 yılının son 3 aylık dönemini kapsayan "Sanayi Eğilim Anketi" değerlendirildi. ADASO Hakem ve Bilirkişi Heyeti listesi oy birliğiyle onaylanırken, Hesapları İnceleme Komisyonu'na Hüseyin Nuri Çomu, Mete Bağcılar ve Mustafa Akçay seçildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 09:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?