4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sanayicilere işbirliği çağrısı!

Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) düzenlenen toplantıda sanayicilere, Türkiye İş Kurumu’nun istihdam çalışmaları, işgücü eğitim programları ve kısa çalışma ödeneği uygulaması anlatıldı, işbirliği çağrısında bulunuldu.

ADASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadi Sürenkök, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye İş Kurumu’nun istihdama yönelik çalışmaları ve uygulamaları ile Kısa Çalışma Ödeneği konusunda sanayicilerin bilgilendirilmesini amaçladıklarını bildirdi. Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ifade eden Sürenkök, özellikle Adana’daki işsizliğin Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduğunu, bu nedenle kurumun çalışmalarının büyük önem kazandığını söyledi.

Türkiye İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydan ise Adana’da kuruma kayıtlı 42 bin işsiz bulunduğunu belirterek, istihdamı artırmaya yönelik meslek kursları düzenlenmesi için sanayicilerden destek istedi.

İşgücü meslek kurslarında yüzde 50 istihdam garantisi arandığını bildiren Meydan, “Hangi elemana ihtiyacınız varsa bize başvurun, isterseniz tüm masrafı biz karşılayıp kendi tesisinizde açacağımız kurslarla eleman yetiştirelim” dedi.

Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili bilgi veren Meydan, Adana’da 52 firmanın başvurduğunu, bunlardan 4’ünün vazgeçtiğini, 8’ine ödeme yapıldığını, diğer başvuruların ise incelemesinin sürdürüldüğünü kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?