4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sanayide Temiz Üretim projesi

Adana Sanayi Odası'nda (ADASO) düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin iklim değişikliğine uyum kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı'nca (UNIDO) yürütülen "Sanayide Temiz Üretim ve Eko-Verimlilik" projesi tanıtıldı.

ADASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadi Sürenkök, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin ülkemizde özellikle sahil ve kırsal bölgelerde önemli tehdit oluşturduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler Bin Yıl Kalkınma Hedefleri Fonu'nca desteklenen projenin öneminin büyük olduğunu söyledi.

BM Ortak Programı Yöneticisi Atilla Uras da, son yıllarda iklim değişikliklerinin çok daha fazla hissedilir hale geldiğini, etkilerinin ise bölgelere göre çeşitlilik gösterdiğini bildirdi. Uras, "Hedefimiz, iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadele etmek, fayda sağlamak ve etkilerini yönetebilmek için stratejilerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesidir" dedi.

Çok sayıda ADASO üyesinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, UNIDO Aktiviteleri Koordinatörü "Eko-Verimlilik Programı ve Çalışma Planı", Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Temsilcisi Ferda Ulutaş "Planlanan faaliyetler ve firmaların katılımı", ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Göksel Demirer "Sanayide temiz üretim ve Eko- verimlilik" örnek uygulamaları hakkında bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?