29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Sanık duruşmada kalp krizi geçirdi

Adana'da ruhsatsız silah bulundurmak suçundan yargılanan bir kişi, duruşma salonunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.


Alınan bilgiye göre, Ziya Varhan (51), geçen yıl kardeşi T. Varhan'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde 1 adet ruhsatsız silah ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alındı. Mart ayından beri kardeşi T. Varhan ile birlikte Adana Kürkçüler Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ziya Varhan, yargılandığı mahkemenin karar duruşması için bugün cezaevinden Adana Adliyesi'ne getirildi. Tutuklu kardeşi T. Varhan ise duruşmaya katılmadı.


"İzinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokmak, imal etmek, nakletmek ve satmak" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Varhan, hakim karşısına çıkacağı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonuna girdi. Duruşma salonundaki sanık sandalyesinde mahkeme heyetinin gelmesini beklerken kalp krizi geçiren Varhan, adliye doktorlarının müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Daha önce kalp rahatsızlığı bulunduğu bildirilen Ziya Varhan'ın yakınları, olayı duyunca Adana Adliyesi'ne gelerek gözyaşı döküp feryat etti. Varhan'ın bazı yakınları da sinir krizleri geçirdi.


Ziya Varhan'ın duruşma salonundaki cenazesi, tabuta konularak, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.


Avukatı Ahmet Çintuğlu, müvekkilinin 9 aydır yargılandığını belirterek, duruşmanın uzatılmasına tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 14:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?