2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Şans eseri yaşıyor

Irak’ta direnişçilerin elinden yaralı olarak kurtulan Türk şoför Bekir Kıyak, Adana’daki evine döndü. Asfa Şirketi adına Irak’taki Amerikan birliklerine su götürmek için yaklaşık 1 ay önce Türkiye’den yola çıkan Adanalı şoför Bekir Kıyak, 80 Türk şoförün bulunduğu ve Amerikan askerlerinin eşlik ettiği konvoyun arkasında seyrederken, Musul yakınlarında direnişçilerin saldırısına uğradı. Yaşadığı dehşet dolu saatleri anlatan 3 çocuk babası Kıyak, "Konvoya Amerikalı askerler de eşlik ediyorlardı. Ancak Musul yakınlarında Amerikan araçları beni çölün ortasında yalnız bırakarak gittiler. Sonra direnişçilerin saldırısına uğradım. Beni aracımdan indiren 4 kişi, kafama taşla vurdu ve beni kendi araçlarının bagajına bindirdiler. Can havliyle bagajdan çıktım. Ayağıma 1 el ateş ettiler. Birden 4 kişi de araçlarına binip kaçmaya başladı. Ne olduğunu anlamadım. Kafamı kaldırdığımda bir Amerikan helikopteri gördüm. Ancak helikopterdeki askerler ne bana müdahale etti, ne de kendilerini görerek kaçan direnişçilere. Ancak kurtulmuştum" dedi.

Yerde kanlar içerisinde yatarken, kendisine bir Iraklı’nın yardım ettiğini belirten Kıyak, Iraklı’nın kendisini bir karakola götürerek bıraktığını ve kanlar içerisinde karakolda beklediğini ifade etti. Iraklı polislerin kendisini tedavi ettirmek için bir sağlık kuruluşuna götürdüğünü belirten Kıyak şöyle devam etti:

"Polisler ’sakın Türk olduğunu hastanede söyleme, iğne vurur seni öldürürler’ diyerek beni uyardılar. Daha sonra Türk olduğumun anlaşılmaması için bana Iraklılar gibi elbiseler giydirdiler. Onlara da güvenmiyordum. 2 gün boyunca karakolda kaldım ancak uyumadım. Yarama bakan Amerikalı doktorlar, yaramın kötü olduğunu ve tedavim için Türkiye’ye gitmem gerektiğini söylediler."

Kendisinin saldırıya uğramasından 2 gün önce önlerindeki bir başka konvoya roketli saldırıda bulunulduğunu ve Türk kamyon şoförlerinin ölmüş olabileceğini iddia eden Kıyak, Adanalı bir TIR şoförünün de ölümüne şahit olduğunu söyledi.

Bacağından vurulduğu için yatağından kalkamayan Kıyak, tedavisinin uzun sürebileceğini belirtti. Kıyak, Türk devletinin Irak’taki şoförlerin güvenliğini sağlamak için Irak’ta asker bulundurması gerektiğini ifade ederek, her ülkenin kendi vatandaşları için çeşitli tedbirler aldığını sözlerine ekledi.

adana
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 09:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?