29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Şantajcı fuhuş şebekesi çökertildi

Adana'da düzenlenen operasyonda, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları ve fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çetenin 8 üyesi yakalandı.Çete üyelerinin, fuhuş sırasında çektikleri kamera görüntülerini şantaj amaçlı kullandıkları belirlendi.


Adana Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturan ve “Dokgözler” olarak bilinen çete üyelerine yönelik Kozan ilçesi ve kent merkezinde belirlenen 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

“Koza” adı verilen operasyonda, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları ve fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çetenin 8 üyesi yakalandı. Çete üyelerinin fuhuş sırasında gizli olarak çektikleri görüntüleri tehdit ve şantaj amaçlı kullandıkları, ayrıca Kozan'da bir kişinin öldürülmesi olayınında azmettiricisi oldukları belirlendi.

Gözaltına alınan zanlıların, ev ve iş yerlerine yapılan aramalarda ise değişik çap ve markada 2 ruhsatsız tabanca, 72 mermi, 1 sahte 100 YTL, bir miktar esrar, 316 CD, 25 video ve kamera kaseti, 1 dizüstü bilgisayar, 2 kamera, 1 fotoğraf makinesi ele geçirildi.

Ele geçirilen CD'lerde gizli kamera ile çekilmiş porno içerikli görüntüler bulunduğu tespit edildi.

Zanlıların yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildiği kaydedildi.


AA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 16:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?