4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şantajla rapor almışlar!

Adana'da çalıştıkları işyerlerinden ücretsiz izne ayrıldıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan para almak için usulsüz rapor alan ve raporu veren doktorlara da şantaj yapan 7 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, bazı doktorların usulsüz rapor verdiği ve rapor veren doktorların daha sonra da bu kişiler tarafından görüntülerinin çekilerek tehdit edildiği yönünde ihbar aldı.

İhbar üzerine harekete geçen polis, yaklaşık 6 ay süren çalışma neticesinde çalıştıkları fabrikalardan ücretsiz izne ayrılan işçilere ortalama 100 TL karşılığında 15 günlük usulsüz rapor verdikleri iddia edilen psikiyatri uzmanları Dr. M.Ç. ile Dr. İ.Ü.'yü gözaltına aldı.

Daha sonra bu doktorların verdiği bilgiler doğrultusunda, aldıkları usulsüz raporlarla Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan para almalarının yanı sıra rapor alırken ellerinde görüntü kaydı bulunduğunu söyleyerek doktorlara şantaj yaptıkları ileri sürülen işçiler M.Y., E.B., M.B, M.M., A.İ., B.G. ile A.S.İ. yakalandı.

Yakalanan şahıslar yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 11:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?