3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sapık kuzen akıllı çıktı

ADANA'da amcasının kızı 6 yaşındaki Ceren Yağız'ı çikolatayla kandırıp tecavüz ettikten sonra, taytı ile boğarak öldürdüğü iddia edilen ve mahkemede akli dengesinin yerinde olmadığını ileri süren 27 yaşındaki Murat Yağız'ın yapılan muayenesinde akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi.

Narlıca Mahallesi'nde oturan 43 yaşındaki Sebahat ve 45 yaşındaki Adnan Yağız çiftinin bebekken evlatlık aldıkları Ceren Yağız, 2 Temmuz 2007'de evlerinin önünde oynarken kayboldu. Bir gün sonra kağıt toplayan çocuklar, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yakınlarında bir yamaçta Ceren'in cesedini buldu. Küçük kızın cinsel istismara uğradıktan sonra taytı ile boğularak öldürüldüğü belirlendi. Katil zanlısı olarak küçük kızı bisikletiyle gezdiren kuzeni Murat Yağız yakalanıp tutuklandı.

Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ceren'i öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu, ayrıca ‘küçük kıza cinsel istismardan’ 22 yıl 6 ay, ‘hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçundan da 14 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan Yağız, kuzenini öldürmediğini iddia etti. Yağız, poliste ve savcılıktaki ifadesinde kuzeni ile fiili livata yoluyla cinsel ilişkiye girdiğini, mahkemede ise akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdü.

Yağız, mahkemedeki ifadesinde suçu kabul etmeyip, “Olay günü ruh hastanesine sakinleştirici ilaç almaya gidiyordum. Kuzenim Ceren de benimle gelmek istedi. Gölü görmek istediğini söyledi. Bisikletle yokuş aşağıya giderken çalılıklara düştük. Ben kuzenime bir şey yapmadım. Poliste bana işkence yaptılar” dedi. Ceren'in babası Adnan Yağız ise yeğeninin herhangi bir hastalığının olmadığını belirterek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

AKILLI ÇIKTI

Akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Yağız ile ilgili rapor mahkemeye gönderildi. 4'üncü İhtisas Kurulu'nda gözlem altında tutulan Yağız'da herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı, ceza ehliyetinin tam olduğu belirlendi. İhtisas Kurulu'nun oy birliğiyle verdiği bu rapor üzerine önümüzdeki duruşmada Yağız ve avukatının görüşleri alınacak .

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 13:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
huseyin ergun IP: 85.180.126.xxx Tarih : 5.08.2008 13:42:50

bunlarin hepsini asmak lazim idam tekrar olmali bu yasa yeniden ciksin bu serefsizlerin hepsini asmak lazim