4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Sapla saman karıştı'

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Ergenekon davasının başlangıçta silah, mühimmat ve mayınla uğraşan kişilerle başladığını, ancak sürecin çok değişik bir hal aldığını belirterek, "Ergenekon'da sapla saman birbirine karıştı" dedi.
HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, Gaziantep'te HEPAR İl Başkanlığı binasının açılışını yaptıktan sonra Adana'da parti binasını ziyaret etti.
Pamukoğlu, İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, partisinin Anadolu ve Trakya'da örgütlenmesini tamamladığını anlatarak, "Partimize halkın teveccühü beklenenin üstünde. Parti olarak örgütlenmemizi tamamlayıp erken genel seçime hazır olmak istiyoruz. Şu anda her şey çok iyi gidiyor. Partimizi güçlü tutan halkın teveccühü" diye konuştu.
Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve partilerinin yüzde 39'unu 18-35 yaş arası gençlerin oluşturduğunu ifade eden Pamukoğlu, şunları kaydetti:
"Türk siyasi tarihinde ilk kez kararsızların oranı bu kadar yüksek. Halkın yüzde 42-43'ü şu anda hangi partiye gideceğini bilmiyor. Bu durum da mevcut iktidar partisi ve muhalefet partilerinin çözüm üretememesinden kaynaklanıyor. Bu halk kendi tavrını ortaya koyuyor."
Pamukoğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, "3 parti genel başkanının miting alanlarında birbirlerine hakarete varan cümleler kurmasını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna Pamukoğlu, "Seviyesiz, düzeysiz ve magazinsel buluyorum. Bu konuşmaların hiçbiri ne iç ne de dış politikada ülkeye yarar getirecek, fayda sağlayacak tarzda konuşmalar değil. Bu konuşmalar devlet için, millet için talihsizlikten başka bir şey değildir" şeklinde yanıt verdi.
Pamukoğlu, Ergenekon davasında 2. iddianamenin açıklanması ve bu iddianamede emekli paşalara müebbet hapis cezası istenmesi ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:
"Ergenekon bir tek silahla, mühimmatla ve mayınla uğraşan kişilerin sorgulanması ya da tutuklanmasıyla başladı. Ama süreç gittikçe çok değişik şekillere geldi. Ergenekon'da sapla saman birbirine karıştı. Biri 'ben bu işin savcısıyım' diyor, diğeri çıkıp 'ben bu işin avukatıyım' diyor. Bunların söylenmesi, hatta gelecekte 'Ergenekon'da şunlar olacak' denmesi ve davanın ilerisi hakkında fikir yürütülmesi, davanın doğrudan siyasileştiğinin resmidir."
Pamukoğlu, konuşmasının ardından, il teşkilatı ile basına kapalı olarak görüştü.
Pamukoğlu, bugün Adana'nın Karataş ilçesinde parti binasının açılışını yaptıktan sonra akşam Seyhan Oteli'nde bir konferansa katılacak. Pamukoğlu, yarın da Hatay ve İskenderun'da parti binası açılışları yapacak.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?