4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sarıçam Belediye Meclisi toplandı

Adana’nın merkez ilçe Sarıçam Belediye Meclisi kapatılan belde belediyelerine ilişkin 2009 yılı ilk 3 aylık gelir ve giderlerinden oluşan faaliyet raporlarını oy çokluğu ile kabul etti.

Sarıçam Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısını tamamladı. Meclis gündeminde bulunan maddelerin komisyonlarda karara bağlanmasının ardından toplanarak tüm maddeleri kabul etti. Başkan Ahmet Zenbilci Başkanlığında toplanan meclis, İstiklal Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesinin sınırlarını yeniden belirlenmesine ilişkin komisyon teklini oy birliği ile kabul etti.

Yine İçişleri Bakanlığı tarafından 43 yeni ilçeye ilişkin resmi gazetede yayımlanan norm kadroların daha önce mecliste kabul edilen kadrolara uyumlaştırılmasına karar verdi. 29 mart seçimleri ile kapatılan belde belediyelerinin 2009 yılının ilk üç ayına ilişkin faaliyet raporları görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı. Bu maddeye Milliyetçi Hareket Partisine (MHP) mensup dört meclis üyesi ret oyu kullandı.

Yavuz Sultan Selim Mahallesine 400 metrekare arsası bulunan caminin artan talepte göz önüne alınarak genişletilme çalışması başlatıldı. Bu amaçla caminin temin edilen arsa ile bin 200 metre kareye ulaşan camii arsasının kıbleye uygun bir şekilde 1/1000”lik imar düzenlemesi yapıldı. Yapılan düzeleme belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca meclis gündemine getirilen diğer bir maddede Türk Dünyası Belediyeler Birliğine delege seçilmesiydi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubundan Ali Nuri Eyi 13 oy alarak Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin delegesi seçildi. Diğer aday Ali Asım Gül ise 9 oy aldı. Belediye Başkanı bu birliğin doğal delegesi sayılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 13:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?