1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Sarıçam yıldızlarını arıyor

SARIÇAM YILDIZLARINI ARIYOR

Sarıçam Kaymakamlığı ve Belediye işbirliği ile gerçekleştirilecek olan "Sarıçam Yıldızlarını arıyor" eleme sınavları öncesinde, ön deneme sınavları için start verildi.

Sarıçam'da öğrencilerin başarısını arttırmak ilçede eğitim düzeyini yükseltmek için bir dizi çalışma yürütülüyor. Sarıçam İlçe Kaymakamlığının bu projelerine zaman zaman İlçe Belediyesi de katkı koyuyor. Bu projelerden birisi de "Sarıçam Yıldızlarını Arıyor" sloganı ile başlatılan bilgi kültür yarışması. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'nin katkıları ile hazırlanan sınav kitapçıklarıyla bugün ilk adım atıldı. Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ile Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Denge bugün saat 10.00'da başlayan ön adım sınavının startını Çeaş İlköğretim Okulunda verdi.

İlçede bulunan 6 bin 500 ilköğretim öğrencisinin katıldığı sınavın soru kitapçığı ise Başak Dershaneleri tarafından hazırlandı ve belediye de kitapların basımını üstlendi.

İlk adım sınavının startı nedeniyle bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, ilçede eğitim düzeyinin yükselmesi ve eğitimde başarının artması için belediye olarak gerekli katkıyı koyduklarını söyledi.

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Denge, Nisan ayında gerçekleştirilecek olan okular arası bilgi kültür yarışması "Sarıçam Yıldızlarını Arıyor" sloganı ile yapılacak deneme sınavları öncesinde ön deneme sınavları için ilk adımı bugün attıklarını söyledi.

Başak Dershaneleri Türkçe ve Edebiyat Öğretmeni Mehmet Akif Çörten ise ön deneme sınavı kitapçıklarında 6. sınıflara 80, 7. sınıflara 90 ve 8. sınıflara 100 soru yer aldığını belirterek, "Amaç, birinci dönem değerlendirmesi, öğrencilerin test tekniğini attırmaları, sarıçam ilçesi içerisindeki başarı oranını yükseltmek ve öğrencilere gerçek SBS sınavının heyecanını yaşatmak. Başak dershaneleri bu sınav sonuçlarını öğrencilere tek tek sınıf sınıf okul okul ve sarıçam geneli değerlendirme sınav sonuç belgesini çıkartacaktır" dedi.

Bu arada sınavda kullanılan soru kitapçıkların basımını sarıçam belediyesi üstlendi. Soru ve cevaplar optik kağıtları sınav sonuç karneleri ve değerlendirmeleri ise başak dershaneleri tarafından karşılandı. Okul idareci ve öğretmenlerimizde sınavın öğrencilere uygulanmasında katkıda bulundular.

SARIÇAM YILDIZLARINI ARIYOR
SARIÇAM YILDIZLARINI ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2011 Cuma 15:36:02
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 15:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?