4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sarıçam'a yeni cami

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesine bağlanan Buruk’ta yapımı tamamlanan Yeni Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

İstiklal Mahallesi'nde yapımına Aralık 2006’da başlanan Yeni Camii’nin inşası 2 yıl gibi bir süre içinde tamamlanarak ibadete açıldı. 300 kişinin ibadet edebileceği cami gönüllülük esasına göre vatandaşlarca yapıldı.Cami açılışına Kaymakam Ali Taşkın Balaban, Müftü Vekili Mutafa Arslan, Sarıçam Belediye Meclis Üyesi ve eski Buruk Belediye Başkanı Cabbar Konuk ile vatandaşlar katıldı.

Sarıçam Müftü Vekili Mustafa Arslan, törende yaptığı konuşmada, yeryüzünde yapılan ilk caminin Mekke’de bulunan Kabe-i Şerif olduğunu ve İbrahim Halil Peygamber tarafından yapıldığını belirterek, daha sonra yapılan tüm camilerin Kabe’nin birer şubesi olduğunu ifade etti.

Buruk eski Belediye Başkanı ve Sarıçam Belediye Meclis Üyesi Cabbar Konuk da, caminin temelini attıktan 14 ay sonra ibadete açıldığını belirterek, “Buruk’ta geride kalan 5 yıl içinde çok önemli hizmetler yaptık. Önemli hizmetlerin Burak’a gelmesi için çaba harcadık. Bu caminin inşasında görünen hayırseverler olduğu gibi görünmeyen hayırseverlerde var. Bundan sonra caminin çevre düzenlemesi, abdesthane, imam lojmanı gibi eksiklikleri giderilmesi için çalışacağız” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 14:47:55
Güncelleme :3 Ağustos 2009 Pazartesi 14:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?