4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sarıçam'da kredi kartı ile vergi tahsilatı

Adana'nın merkez ilçe Sarıçam Belediyesi, emlak ve işyeri çevre temizlik vergisini (ÇTV) kredi kartı ile tahsil etmeye başladı.

Sarıçam Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, emlak vergisi ve işyeri ÇTV vergisinin birinci taksitinin ödenmesi, 31 Mayıs 2009 Pazar günü mesai saati bitimi sona eriyor. Vatandaşların cezalı duruma düşmemesi için, nakit sıkıntısını da göz önünde bulunduran belediye vergi ödemelerine kolaylık getirdi. Böylece vatandaşlar artık kredi katı ile vergisini belediye emlak bürolarında rahatlıkla ödeyebilecek.

Vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri ve takibe alınmamaları için belediye emlak bürolarında vezneler Cumartesi ve Pazar günleri de açık bulunduruluyor.
Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklama da, Sarıçam ilçesi sınırları içinde bulunan yerleşim birimlerinde ikamet eden tüm vatandaşların vergi ödemede ve cezai işlemlerde aynı hakka sahip olduğu belirtilerek, “Vatandaşın vergisini zamanında ödemesi için her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Emlak müdürlüğü veznelerinde son gün yığılma yaşanmaması için vatandaşlarımız vergilerini hafta içinde ödemeleri daha uygun olur. Vergisini zamanında ödemeyenler hem cezalı duruma düşeceklerinden, hem de kamu kurumlarında yaptıracakları işlemlerde sorun yaşayacakları göz önünde bulundurularak tüm veznelere pos makinesi konuldu. Tüm bankaların kredi kartı ile veznelerde emlak ve ÇTV vergisi tahsilatı yapılmaktadır” dedi.

Öte yandan, Yüreğir Belediyesi Emlak ve İstimlak ve Müdürü Nihat Aldal da yaptığı açıklamada, Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik Vergisi için son haftaya gelindiğini belirterek ‘Vatandaşların mağdur olmamaları için bu hafta sonu bütün veznelerimiz açık olacak. Belediye binamızdaki vezneler ise her gün saat 19.00’a kadar açık olacak. Vatandaşlarımız borçlarını ödemez ise cezalı duruma düşecekler" diye konuştu.

Aldal, vergilerini ödemek isteyenlerin belediyenin merkez veznelerinin yanı sıra, PTT Evleri, Kaymakamlık Şubesi, Yunusoğlu, Solaklı, Doğankent, Havutlu, Geçitli, Abdioğlu ve Yakapınar veznelerine yatırabileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?