4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sarıçam'da Kutlu Doğum coşkusu

Adana’nın merkez ilçe Sarıçam Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine binlerce kişi katıldı.

İlçe Müftülüğünün organizasyonunda belediye ve iş adamlarının destekleriyle Buruk Stadında gerçekleşen etkinlikler ilçenin tüm yerleşim birimlerinden gelen vatandaşlarca kutlandı.Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına gelen vatandaşlara stat girişinde kutlu doğum aşı verilirken, özgün müzik sanatçısı İsmet Bal, ezgi, ilahi ve marşlar okudu.

Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Müftü Murat Demir ile davetlilerin katıldığı program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.Ardından Kuranı Kerim ve Türkçe tilavetinin okunmasının ardından selamlama konuşması yapan Müftü Murat Demir, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü programına Sarıçamlıların ilgi göstermesinden memnun olduğunu belirterek, “Sizlerin Allah resulüne olan bu sevginize bugün ben şahitlik yapıyorum.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’de Türk milletinin Peygamberimize olan sevgisinin tarih boyu var olduğunu belirterek, “Osmanlı İmparatorluğu padişahlarından Yavuz Sultan Selim Han, Mekke’yi Osmanlı toprağına kattığında Kabe’nin imamı kendisine Mekke ve Medine’nin sahibi diye hitap etmesi karşısında gösterdiği tevazu çok manidardır. Yavuz Sultan Selim Han, Kabe’nin imamına Mekke ve Medine’nin sahibi değil hizmetkarı olduğunu söylemesi bizim milletimizin Peygamberimize olan sevgisini ortaya koymasıdır.Allah bizi de sizlere hizmet ettirsin. Biz de Peygamberimiz efendimize sevgisini eksik etmeyen Sarıçamlıların hizmetkarıyız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 15:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?