4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sarıçam'da Zenbilci dönemi başladı

Sarıçam Belediye Başkanlığı görevine başlayan Ahmet Zenbilci, belediye önünde toplanan vatandaşların tebriklerini kabul etti. Vatandaşlara seslenen Zenbilci, belediyenin kuruluş aşamasında olduğunu, hizmetler için tüm Sarıçamlılardan biraz sabretmesini istedi.

Yüreğir İlçe Seçim Kurulu Başkanı Yücel Özelçi’den, önceki gün mazbatasını alan Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci bugün görevine başladı.

Cuma Namazını Sofulu Merkez Aksoylar Camiinde kıldıktan sonra belediye binasına kadar yürüyerek gelen Başkan Zenbilci, burada belediye çalışanları ve vatandaşlar tarafından çiçekle karşılandı.

Ardından üç adet koç kurban kesildikten sonra dualar yapıldı. Vatandaşların tek tek tebriklerini kabul eden başkan Zenbilci, uzun ve yorucu bir seçim çalışmasının ardından demokratik bir yarış sonunda bu görevi, milletin kendisine verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Başta bayanlar olmak üzere seçim çalışmaları sırasında çok büyük destek olan herkese teşekkür ediyorum. Onlara layık olmak için çalışmalarımıza başladık. Artık bana oy veren veya vermeyen herkesin belediye başkanıyım. Hizmette hiç ayrım yapmayacağım. Sarıçamlılar seçimde belediye başkanlığını bizim partimize, meclis çoğunluğunu da Milliyetçi Hareket Partisine verdi. Buna saygı duyuyorum. Ancak, hizmeti tüm Sarıçamlılara yapacağız. Bu bir kaç ay içinde belde belediyelerinin personel, makina ekipman gibi güçlerini birleştireceğiz. Sizlere, belediyenin hizmet yapmaya başlamadığı yönünde eleştiriler geldiğinde, tahriklere kapılmayın ve onlara başkan Sarıçam’ın belediye başkanı diye cevap verin. ”

Başkan Ahmet Zenbilci, Sarıçam Belediyesi'nin 20 milyon TL borçla doğduğunu belirterek, “Belde belediyelerimizin başta cari giderler olmak üzere bir takım borçlarının yanısıra Yüreğir Belediyesinin 20 trilyon liralık borcunu da bize devretmişler. Buna can sağlığı diyoruz. Sofulu Belediyesini 5 yıl önce borçla devraldık ve bunu ödemiştik. Bu zorlukların da altından kalkacağımıza inanıyorum. El ele verip tüm sorunların üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Zenbilci’nin göreve başlaması nedeniyle vatandaşların tebriklerini kabulünde AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Avukat Ali Çaldır, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 21:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?