4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sarıçam'ın 2009 bütçesi açıklandı

Sarıçam Belediye Meclisi, belediyenin 9 aylık bütçesini 30 milyon 130 bin TL olarak kabul etti.Ayrıca meclis, belediye birimlerinin oluşturulmasına ilişkin başkanlık teklifini de komisyondan geçtiği şekliyle kabul ederek karara bağladı.

Adana’nın yeni kurulan merkez ilçesi Sarıçam Belediyesi 29 Mart Pazar günü gerçekleşen seçimlerle kurumsal kimliğine kavuştu. Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci mazbatasını almasından sonra öncelikli olarak yeni belediyenin 2009 yılına ait 9 aylık bütçesini ve belediyenin birimlerinin oluşturulmasına dönük çalışmayı tamamlayarak geçtiğimiz hafta meclis gündemine getirdi.

İlk oturumda meclis komisyonlarına gönderilen 7 madde ikinci oturumda AK Parti'li ve MHP'li meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi, Başkan Ahmet Zenbilci’nin Başkanlığında toplandı.Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Ömer Seyfettin Turhan konuşmasında Sarıçam Belediyesine katılan 6 belde belediyelerinin mal varlıklarının, gelirlerinin, borçlarının incelenmesini önerdi.

Başkan Zenbilci’de MHP’li meclis üyesi Ali Sunar ve AK Parti'li meclis üyesi Cabbar Konuk ile ilgili kamu kurumlarının görevlendireceği uzmanlardan oluşacak bir komisyonun bu incelemeyi yapması için öneri sundu. Turhan ve Başkan Zenbilci bu öneride mutabık kaldı. AK Parti grubu adına söz alan Ali Acembekiroğlu, mecliste birlik olunması adına tüm maddelerin oy birliği ile kabul edilmesini önerdi.

Daha sonra Başkan Zenbilci 2009 yılı bütçesini ve belediye birimlerinin oluşturulmasına ilişkin madde, zabıta talimatnamesi, 2009 yılı vergi ve harçları, norm kadro uygulaması ve kamuya tahsise ilişkin maddeleri tek tek okutarak oylattı. Tüm maddeler mecliste bulunan her iki parti tarafından oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Sarıçam Belediyesinin 9 aylık bütçesi 30 milyon 130 bin TL olarak kabul edildi.

Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, tüm üyelere ve katkı koyan personellere teşekkür etti. Belediye birimlerinin oluşması ve belediye bütçesi İçişleri Bakanı tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:44:02
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 14:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?