4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sarızeybek: Böyle açılım olmaz!

EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK'TEN 'DEMOKRATİK AÇILIM' KONFERANSI

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, demokratik açılım sürecini eleştirerek, "Böyle açılım olmaz. Ülke sorunlarını çözmez, feodal yapıyı kaldırmaz, toprak ağalığını kaldırmaz, demokrasiyi getirmez, terörü bitirmez" dedi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin davetli olarak Adana'ya gelen yazar-emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, "Demokratik Açılım ve Türkiye" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Sarızeybek, burada yaptığı konuşmada, açılımın içinin boş olduğunu öne sürerek, "Böyle açılım olmaz. Ülke sorunlarını çözmez, feodal yapıyı kaldırmaz, toprak ağalığını kaldırmaz, demokrasiyi getirmez, terörü bitirmez. Terörü siyasi güç yapar. Ve yapıyorlar. İşte 34 kişi ile başladılar. Bu açılım neye hizmet ediyor? Ülkeyi yöneten Başbakan, Cumhurbaşkanı var. Meclis'i biz seçtik. O zaman bu açılım kime hizmet ediyor?" dedi.

34 PKK'lının teslimi sırasında yapılan gösterileri de eleştiren Sarıseybek, "Dağdaki teröristi indireceğiz diyorsunuz. İndirin. Peki niye terörist elbisesi ile alıyorsun. Sen onları Habur'dan terörist elbisesi ile alırsan, PKK terör örgütü kimliğini kabul etmiş olursun. Aldın, niye özel mahkeme kuruyorsun? Diyarbakır'da on binlerce insanı topladılar. On binlerce insanı bir anda toplamak mümkün değil. Benim Başbakanımın bundan haberi yok mu? Var. Diyarbakır Valisi'nin haberi yok mu? Var. Habur'daki mülki amirin haberi yok mu? Var. Niye izin verdiniz? Dağdan indiriyorsun, indir. Bu gösterilerin yapılmasına neden izin veriyorsun" diye konuştu.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in teröristleri çiçekle karşılamasını da sert dille eleştiren Sarızeybek, "Katiller adam olmuş, belediye başkanı çiçekle karşılıyor" dedi.

'Türk' kelimesinin tarihten silinmek istendiğini iddia eden Sarızeybek, "Geriye biz kaldık. Türk milletinin evlatları. İşte bütün problem orada. Türk lafını da bir değiştirebilseler zaten Anadolu'da Türk varlığı kalmıyor. Bize diyorlar ki Anadolulu diyelim. Öyle değil. Tarihte Anadolulu diye bir millet yok. Anadolu'yu Anadolu yapan Türk milleti var. Bakın Başbakanımız ne diyor; Türkiyeli. Tarihte Türkiyeli diye bir millet yok" şeklinde konuştu.

Türkiye'de birçok açılım gerçekleştirildiğini kaydeden Sarızeybek, şöyle konuştu:

"Yahudi açılımı diyorlar. Biliyorsunuz İsrail, Filistinlileri katlediyor. 'One minute' diyor. Kendi kendime soruyorum. One minute ile devlet diplomasisi olmaz ki. Eğer ki Türkiye, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı kınamak istiyorsa, tavır almak istiyorsa Türkiye Büyük Millet Meclisi var. Meclis halkın iradesini temsil ediyor. Toplarsınız Meclis'i, halkın iradesi adına İsrail'i kınayan bir karar alırsınız. Bu karar tarihe yazılır. Bunun ötesinde benim Başbakanımın göğsünde İsrail'in verdiği 'üstün hizmet madalyası' var. Madem ki İsrail'i kınıyorsunuz, 'one minute' diyeceğinize, alın o madalyayı İsrail'e iade edin. Bu kadar basit."

'Ergenekon' soruşturmasına da değinen Sarızeybek, "Niye İstanbul'daki soruşturmanın adı Ergenekon. Türkiye'nin demokratik hukuk sisteminde hiçbir makam adli suç soruşturmasına kod adı vermez. Yıl ve sayı ile ifade edilir. Niye Ergenekon. Çocuklarımızın hafızasından Türk tarihini siliyorlar. Tarihimizi siliyorlar" dedi.

Sarızeybek, konferansın sonunda hayranlarıyla buluşarak, kitaplarını imzaladı.

EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK'TEN 'DEMOKRATİK AÇILIM' KONFERANSI
EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK'TEN 'DEMOKRATİK AÇILIM' KONFERANSI
EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK'TEN 'DEMOKRATİK AÇILIM' KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 23:25:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 08:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?