4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Satırlı gaspçı dehşeti!

Adana'da kar maskeli 4 kişi, bankamatikten maaşını çeken adamın parmaklarını satırla kesip 400 TL. parasını gasp etti.

Alınan bilgiye göre olay, akşam geç saatlerde Dadaloğlu Mahallesi, 2639 Sokak'taki Sarıçam Deresi yakınında meydana geldi. Bir işyerinde asgari ücretle çalışan üç çocuk babası Yakup D. (29), maaşını bankamatikten çektikten sonra motosikleti ile evine gitmek üzere yola çıktı.

Motosikletinin ruhsatı olmadığı için trafik polislerine yakalanmamak amacıyla ana cadde yerine ara sokakları kullanan Yakup D., Sarıçam Deresi yakınlarına geldiğinde plakasız bir otomobil kendisini sıkıştırmaya başladı. Otomobildeki
kar maskeli 4 kişi, motosikletin önünü keserek, Yakup D.'den cebindeki paraları vermesini istedi. Saldırganlardan biri, parasının olmadığını söyleyen Yakup D.'nin eline satırla vururken, diğer üç kişi cebindeki 400 TL.'yi aldı. Kanlar içerisinde yere yığılan Yakup D., daha sonra başını kaldırıma çarparak baygınlık geçirdi.

Saldırganlar, otomobille olay yerinden kaçarken, Yakup D.'yi yerde hareketsiz şekilde yatarken gören vatandaşlar durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Vatandaşlar daha sonra olayı, cep telefonu ile Yakup D.'nin ailesine bildirdi. Yakup D., olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Adana Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Yakup D.'nin sağ elinin 4 parmağında derin kesikler oluştuğu ve başından yaralandığı öğrenildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, saldırganların kullandığı satırı hemen yol kenarındaki otların arasında buldu. Hastaneye gelen 62 yaşındaki baba Ahmet D. ise yaşananlara tepki göstererek "Artık korkumuzdan dışarıya çıkamaz olduk. Oğlum, iş çıkışında bankamatiğe uğrayıp, maaşını çekmiş. Sonra sokakta sıkıştırmışlar. Hemen bankamatikten çektiği parayı istemişler. Direnince satırla vurmuşlar. Demek ki iş çıkışından itibaren oğlumu takip etmişler" şeklinde konuştu.

Güvenlik güçlerinin, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı araştırma başlattığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 09:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?