30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Savaş mağduru çocukların karne sevinci

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Lübnan ve Iraklı ailelerin çocukları, Adana'da eğitim gördükleri okullarda karne almanın sevincini yaşadı. 

Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 9'u kız 15 Iraklı öğrenci, aileleriyle ülkelerinden savaş yüzünden kaçtıklarını ve Türkiye'de çok mutlu olduklarını söyledi. Türkçe'yi adeta ana dilleri gibi konuşabilen öğrencilerden Şirin Bayram ile Nesrin ve Suzan Aydemir, "Okulumuzu ve Türkiye'yi çok seviyoruz. Burada olmaktan mutluyuz. Ne mutlu Türküm diyene" dediler. Iraklı öğrenciler, "doktor" ya da "öğretmen" olmak istediklerini söylerken, "Irak'taki savaşta yaralanan, ailesini yitirenlere yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştular. 

Akkapı Mahallesi Osmangazi İlköğretim Okulu'nda eğitim alan Lübnanlı öğrencilerden Ayşe Akdeniz ve Meryem Akdeniz ile Velid Aksu da, Türkiye'ye 6 ay önce gelmelerine rağmen Türk arkadaşlarıyla kısa sürede kaynaştıklarını ve Türkçe'yi büyük ölçüde öğrendiklerini söylediler. 

Takdir alan Lübnanlı öğrenci Meryem Akdeniz, "Türkiye'yi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Lübnan'dan savaş yüzünden kaçmıştık. Burada huzurlu ve mutluyuz" derken, Velid Aksu da "Ben polis olmak ve asayişi sağlamak istiyorum" diye konuştu.
Irak ve Lübnanlı başarılı öğrenciler, karne töreninde öğretmen ve arkadaşları tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 13:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?