29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Savaş uçakları yeniden İncirlik'te

Adana'daki İncirlik Üssü'ndeki uzun süre devam eden sessizlik bugün sona erdi. 3 yıl aradan sonra ABD'nin F-16 savaş uçakları Adana İncirlik Üssü'nde konuşlandı. Üsse takviye olarak bir erken uyarı sistemine sahip Awacs ile kargo ve havada ikmal yapan tanker uçaklar da geldi.

İncirlik Üssü'ne dün gelen 24 uçaktan oluşan F-16 filosu, bu sabah Adana semalarında uçuş eğitimlerine başladı. Ancak F-16 filosunun eğitim amaçlı geçici bir intikal mi, sürekli kalmak üzere mi İncirlik’e geldikleri konusunda yetkililerden herhangi bir açıklama alınamadı.

Türkiye ile ABD arasında ikili anlaşmalara dayalı olarak Adana'daki İncirlik Üssü'nde konuşlanan ve Irak operasyonları sırasında zaman zaman sayıları 48’e kadar çıkan F-16 savaş uçakları, 2003 yılı Mart ayında Çekiç Güç’ün de görev süresini tamamlaması ile ayrılmış, İncirlik sessizliğe gömülmüştü. ABD bir çok kez bu üsten yararlanmak üzere Türkiye ile masaya oturmuş, ancak uçakların görev sahalarının ve katılabileceği operasyonların sınırlarının saptanmasında anlaşma olmadığı için uçaklar ABD’nin Avrupa’daki başka üslerinde bekletilmişti.

DHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 14:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MERT KÜÇÜK IP: 85.96.89.xxx Tarih : 12.01.2007 13:00:45
AMERICA NE YAPMAYA ÇALIŞIYO ANLAMIYORUM DÜNYA KENDILERININ ZANNEDİYOR AYRINTILI BİLGİ İÇİN; Safak_surer@hotmail.com