4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Savcı Öz'ü HSYK'a şikayet etti

Adanalı esnaf Yusuf Coşkun, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'ü "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etti.

Türkiye'de yaklaşık 2 yıldır devam eden Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Adanalı esnaf Yusuf Coşkun (49), Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz ve diğer savcıları, "görevlerini kötüye kullandıkları" gerekçesiyle HSYK'ya şikayet etti.

Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 12. maddesinin 2. fıkrası ile 36. maddesinin kendine verdiği yetkiye dayanarak, Türk milleti adına Zekeriya Öz ve diğer savcılar hakkında, "Türk milletine askeri darbelerin korkusundan daha fazla panik ve korku saldıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları" gerekçesiyle şikayetçi olduğunu söyledi.

Coşkun, HSYK'ya yazdığı şikayet dilekçesinde şunlara yer verdi: "Türk milletini devamlı panik ve korku içinde yaşatmaya askeri darbe ve darbecilerin hakkı olmadığı gibi, bir cumhuriyet savcısının da buna hakkı yoktur. Halkı bölen tutuklamalar ve gözaltılar yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu gözaltıların ve tutuklamaların hukuki dayanağı olmadığı gibi, demokratik de değildir. Bu durum Türkiye'ye de zarar vermektedir. Bu nedenle kurumunuza başvurarak Zekeriya Öz ve Ergenekon savcılarından şikayetçi oluyorum".

Coşkun, yazdığı şikayet dilekçesini HSYK'ya gönderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?