4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Savcı'dan takipsizlik kararı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, CHP ve AK Parti'nin adliyede 10 kişilik bir grubunun oylar üzerinde değişiklik yaptığı yönündeki iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada takipsizlik kararı verdiğini söyledi.

Durak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ile birlikte belediye encümen salonunda basın toplantısı düzenledi.

Durak, aslında seçim sonuçlarının belli olduğunu değişmeyeceğini belirterek, "Bunu karşıdakiler de biliyorlar. Ama kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmaktan bir takım çıkar peşinde koşanlar var. Maalesef buna da katılan bazı medya kuruluşları bilerek, bilmeyerek, yalan yanlış, iğrenç yayınlarıyla katılıyorlar. Bunları şiddetle kınadığımı bir yiğit Adanalı olarak açıklarım. Hiç eyvallahım yok kimseye" dedi.

Durak, daha çok konuşacağını, önünde 5 yıl şerefli bir hizmet dönemi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "20 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapıyorum. Artı 5 yıl daha yapacağım. Bu bir Türkiye rekorudur. Bunu bana veren Adanalılara teşekkür ediyorum. Şimdi karşıdakilerde biliyor seçimin bittiğini, mazbatımızı aldık. YSK'nın görevi başvuruları incelemektir. İl ve ilçe seçim kurullarının görevi de odur."

Hak aramanın herkesin hakkı olduğunu ancak 'hak arayacağım' diye rakiplerine iğrenç iftiralarla saldırmanın 'adilik', 'şerefsizlik" olduğunu vurgulayan Durak, "Bu şerefsizliğe ve adiliğe bulaşan medya unsurlarını da şiddetle kınıyorum. Adayların kendi genel başkanlarına hesap vermek için mazeret bulmaları hakları olabilir, kılıfta hazırlamak için bir takım yalan dolan işlere de girebilirler, giriyorlar. Yani AK Parti adayı gerek CHP adayı seçim kaybetmenin mazeretini kılıf hazırlayıp, bir takım yalanla dolanla anlatmaya çalışıyor da buna medya nasıl alet edilebiliyor" diye konuştu.

Durak, adliyede AK Parti ve CHP'nin itirazı üzerine güvenlik kamerasının incelenmesi sürecinde bilerek ya da bilmeyerek ama devlet memurlarına, savcılığın inceleme yaptığı bir dönemde yasak olmasına rağmen haberi sanki gerçekmiş gibi ters düz edip verildiğini ifade ederek, "İğrençliği yapanlara da burada şiddetle çatıyorum ben. Saygınlığıyla kabul ettiğimiz uzun süredir bu medya grupları bu iğrençliği yapmamaları lazım. Şiddetle kınıyorum. Ayıp insan haya eder biraz. Kimseye verilmeyecek hesabım yok. Allah'a şükür alnım acık. Ben 45 senedir Adana'da en etkili yerlerde bulundum, piyasada belli çapta müttehitlik yaptım vergi sıralamalarına girdim, devlet memurluğu yaptım, daire müdürlüğü yaptım, yatırımcı dairelerde müdürlük yaptım, çok büyük ihalelere imza attım. İşte bu yıl 25. yılıma gireceğim bu sene sonunda. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da hizmet vereceğim. Çok büyük hak edilişlere imza atacağım" dedi.

Durak, verilmeyecek hesabının olmadığının altını çizerek şöyle devam etti:
"İte köpeğe pabuç bırakmam. Şimdi bakın adliyeye intikal etmiş savcılık soruşturma yapmış çağırmış ifadelerini almış hepsini salıvermiş, takipsizlik kararı vermiş. Ama ne diyor bakın gazete 'oy hırsızlarının görüntülerle belgelenmesi diyor'' Bu zavallı insanlara, devlet memurlarına oy hırsızı diyor. Lanet olsun böyle kötü haberleri kötü şekilde çevirerek yazanlara. Ben gerçeği bilmesem böyle konuşamam ama onlarda gerçeği bildiği halde tahrip edip yazmalarından dolayı şiddetle kınıyorum. Başka diyeceğim bir şey yok."

MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan ise yaptığı konuşmada, 29 Mart'ta seçimlerin bittiğini bugün ayın 10'nu olmasına rağmen Adana'nın bir türlü seçim atmosferinden çıkarılmak istenmediğini belirterek, "Bizim Adana'ya hizmet etemek için yapmamamız gereken işler var. Siyasi partilerin kanundan kaynaklanan itiraz haklarını takip etmek zorundayız. Başkanımızla beraber bu süreci dikkatlice takip ediyoruz. Seçim gününden beri çok sayıda itiraz yapıldı. Bunlar görüşüldü. Bu ilçe seçim kurulları ve il seçim kurulu ilk kez seçim yapan kurullar değil. Bunlar değerlendirdi sonuçları açıkladı. Akabinde YSK'ya dilekçe verildi. Her tarafa kanunun size verdiği yetki doğrultusunda itiraz dilekçesi verebilirsiniz ama konuyla ilgili adli kurumun şikayetler ve itirazlar hakkında vereceği kararı saygıyla beklemek zorundasınız. Kanun size itiraz ve şikayetlerini dile getirme hakkı veriyor hem de itham da bulunma hakkı vermiyor. Kanun da böyle bir hak yok. Biz itiraz ve şikayet hakkını ne kadar saygıyla karşılıyorsak bunları değerlendirecek mercilerin kararı saygıyla beklemeden itiraz edenlerin bu kararları vermelerini kınıyor ve protesto ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 21:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?