30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Sayıları hızla artan fal kafeler işsizlere yaradı

Tüm Türkiye'de sayıları hızla artan fal kafeler, işsizlik nedeniyle geçim sıkıntısı çeken ailelere de iş kapısı oldu.

Adana'da 2 çocuklu Tamer-Gülcan Örsever çifti, meslekleri olmasına rağmen, iş bulamadıkları için kafelerde fal bakarak geçimlerini sağlıyor. Müşterilerin kahve falına bakarak gelecekleriyle ilgili tahmin yürüten çift, bu yolla evlerine ekmek götürüyor. Eşiyle 15 yıldır falcılık yaptıklarını belirten Tamer Örsever, "Benim asıl mesleğim tekstil. Ancak iş bulamadığım için fala bakıyorum. Eşim de aynı durumda. Onun mesleği de kuaförlük, ama o da iş bulamıyor. Bu nedenle ikimiz de fala bakarak nafakamızı çıkarıyoruz. İkimizin de 6. hissi kuvvetli olduğu için fala bakıyoruz. Geleceği bilmiyoruz, sadece tahmin ediyoruz" dedi.

Örsever, evde 2 çocuğunun kendisinden ekmek beklediğini ve çocuklarının okul masrafı olduğunu ifade ederek, "Gizem ve Güler adlı iki kız çocuğum var. Gizem 9 yaşında ilköğretim 3. sınıfa gidiyor, Güler ise 7 yaşında bu sene ilköğretim 1. sınıfa başladı. Bunların okul masrafı, geçimi, hepsini fala bakarak sağlıyoruz. Fal bizim geçim kaynağımız oldu" diye konuştu.

Yeni açılan Hayalim Kafe'nin işletmecisi ve falcısı Ayşe Ballı ise, falın ücretsiz olduğunu, müşteriden sadece içtiği kahvenin ücretini aldıklarını söyledi. Kahve ücretinin de sadece 3.5 YTL olduğunu belirten Ballı, "Kafeye doktor, öğretmen, avukat, öğrenci ve çok elit müşteriler geliyor. Ayrıca kafemize gençler aileleriyle birlikte de geliyor. Biz onlara direkt 'Falınıza bakalım' demiyoruz. Burada fala bir eğlence olarak bakılıyor. İnsanlar kimseye anlatamadıklarını bize anlatabiliyor. Biz falcı olarak kimsenin geleceğini bilemeyiz. Onu ancak Allah bilir. Biz sadece gelecekle ilgili tahminde bulunuyoruz. İnsanlar stres atmak için buraya geliyorlar" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 13:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?