2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Seçim bürosuna taşlı saldırı

AK PARTİ'Lİ ÖMER ÇELİK VE DESTEKÇİLERİNİN BÜROLARINA SALDIRI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Adayı Ömer Çelik'in, önceki akşam miting yaptığı Yunus Emre Mahallesi, bir gün sonra savaş alanına döndü.

Yüzü maskeli yaklaşık, 150 kişilik bir grup, mitingi organize eden Yüreğir Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile civarda bulunan Ömer Çelik'e ait seçim bürosunu taş yağmuruna tuttu. Olaylarda bir kişi yaralandı.

Saldırı, saat 22.00 sıralarında eş zamanlı olarak Yunus Emre ve Cumhuriyet Mahallelerinde meydana geldi. Önceki akşam, Yüreğir Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin tertiplediği ve dernek ile aynı sokakta bulunan alanda miting yapan Ömer Çelik, seçim büroları ve otobüslerine molotof kokteyli atılarak, "Halkın arasına girme, kötü şeyler olur" şeklinde tehdit notları aldığını söylemişti. Korkmadığını ifade eden Çelik, konuşmasını yine halkın arasında yapmıştı. Mitingden bir gün sonra,

Yüreğir Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile komşu mahalle olan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki seçim bürosu taşlı saldırıya uğradı. Yaklaşık 150 kişilik iki grup oldukları belirlenen saldırganlar, dernek binasını ve derneğe ait olan işyerinin camlarını kırdı. Olayda, elini camla kesen 1 kişi yaralandı. Yaralı şahıs, ambulansla Seyhan İlk Yardım Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Derneğin bulunduğu Çukurova Caddesi'nin girişinde yer alan Ömer Çelik'e ait seçim bürosu da saldırılardan nasibini aldı. Seçim bürosu önünde toplanan yüzü maskeli saldırganlar, attıkları taşlarla bütün camları kırdılar. İçeride oturan az sayıda partili, masaların altına saklanarak kendilerini korudu. Her iki olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Gece 24.00'a kadar açık olması gereken seçim bürosu, saldırının ardından 22.45 sıralarında kapadı.

Polis, her iki olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü bildirdi.

AK PARTİ'Lİ ÖMER ÇELİK VE DESTEKÇİLERİNİN BÜROLARINA SALDIRI
AK PARTİ'Lİ ÖMER ÇELİK VE DESTEKÇİLERİNİN BÜROLARINA SALDIRI
AK PARTİ'Lİ ÖMER ÇELİK VE DESTEKÇİLERİNİN BÜROLARINA SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 00:13:05
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 15:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?