4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Seçim iptal yolunda...

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Seyhan 3. bölgede AK Partili yöneticilerin belgede sahtecilik yaptığını ileri sürerek, "Seçim sonucuna itiraz için son gün olan 31 Mart saat 14.00'da başvurulması gerekirken, bugün saat 14.45'te başvuru yapılarak, 31 Mart günü tarihi verilmiştir" dedi. Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP Adana Milletvekilleri Yılmaz Tankut ve Kürşat Atılgan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, toplantıda Seyhan 3. bölgenin bulunduğu Petrol Ofisi İlköğretim Okulu'nda kameralara yansıyan görüntüleri izletti.

Erdoğan, görüntülerde AK Parti'nin itiraz gününü geçirdiği için 2 Nisan'da seçim bölgesine gelerek 31 Mart saat 14.45'te içeri teslim edildiğini ileri sürerek, "AK Parti'nin yapmış olduğu belgede sahteciliktir. AK Parti 379 adet yanlış dilekçe hazırlayarak 31 Mart saat 14.00'a kadar teslim edilmesi gereken evrakı teslim edememiştir. AK Parti bu evrakı 31 Mart 14.45'te teslim ettiği için 3. bölge ilçe seçim kurulu başkanı hakim evrakın üzerine şerh koymuştur. AK Partili yöneticiler bunu bildiği için okula gelerek belgenin tarihini değiştirmek istemişlerdir. Ancak evrakın elle yazılması ve 31 Mart'ta verilmesi gereken evrak 2 Nisan 2009 tarihinde verilmiştir. Ancak saat 14.00 değil 14.45 olarak verilmiştir" diye konuştu.

Erdoğan, bu durumun seçimi doğrudan etkileyeceğini savunarak, seçime şaibe hale geldiğini ileri sürdü. AK Parti'nin bu tutumundan dolayı halkın infiala sürüklediğini ve gerginlik çıkardığını savunan Erdoğan şöyle devam etti:

"AK Parti yargıyı da etki altına almaya çalışıyor. İnsanlara baskı yapılıyor. İnsanlar yanlışı söylemekten korkar hale geldi. Bu ayak oyunlarıyla MHP'ye seçimi kaybettireceklerdi. Biz Adana'da 2 milyon insanımızla birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz. Biz kavganın tarafımı olmayacağız. Sağduyumuzu koruyacağız".

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise seçimler sırasında yaptığı açıklamayı anımsatarak, "Adli makamlar üzerinde de baskı yapacaklarını tahmin ediyorum demiştim. Ben gaipten haber vermiyorum. Tecrübelerimden dolayı ileriyi görüyorum. Yani gaipten haber veriyor diyenler yanılıyor. Çünkü her şey ortada" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 20:25:37
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 20:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?