1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Şehide son görev

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit düşen 24 askerden Piyade Çavuş Koray Özel, memleketi Adana'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde sonsuzluğa uğurladı.

Törenin yapıldığı camiye bir astsubayın kolunda giren şehidin annesi Elif Özel, "Ben şehit annesiyim, ağlamayacağım. Bir evladım var sanıyordum, yüz bin evladım varmış" dedi.

Terhisine 50 gün kala şehit düşen Piyade Çavuş Koray Özel'in naaşı Adana Asker Hastanesi'nden alınıp, Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu Sabancı Merkez Camii'ne girerken, anne 43 yaşındaki Elif, babası 47 yaşındaki İdris ve ablası Ayşe Özel de avluya girdi. Tören için gelen çoğu öğrenci yaklaşık 10 bin kişi, geniş güvenlik çemberini aşamadığı için tören alanına alınmadı. Provokasyon ihtimaline karşı sıkı tedbir alan polis, çevrede kuş uçurtmadı.

Astsubayın koluna girdiği şehit annesi Elif Özel, gözyaşlarını içine akıtarak "Ben şehit annesiyim, ağlamayacağım" dedi. Acılı annenin sözlerini duyan vatandaşlar tekbir ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Sloganlara, "Ben bir oğlum var diyordum, yüz bin tane evladım varmış" karşılığını verdi.

Şehit Piyade Çavuş Koray Özel'in tabutu, Sabancı Merkez Camii avlusundaki musalla taşına yerleştirildi. Cenaze namazı öncesinde Türk Bayrağı'na sarılı tabutun başına gelen Piyade Çavuş Koray Özel'in yakınları fotoğrafını öperek veda etti.

Orman işçisi olan baba İdris Özel protokolün taziyelerini kabul ederken, cami avlusundaki vatandaşlar da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla cami etrafında gözyaşı dökerek bekleyen öğrenci gruplarını uyaran bir polis müdürü, "Burada bulunmanız sizin için iyi olmaz. Siyasi slogan atmayın, oyuna gelmeyin. Her hareketiniz kameralarla kayıt altına alınıyor. Okulunuza gidin, dersinize girin" uyarısında bulundu. Uyarıları dikkate almayan öğrenciler, cenaze töreni bitene kadar Merkez Park'ta bekledi.

Cenaze namazına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekilleri AK Partili Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç, Fatoş Gürkan, CHP'li Ümit Özgümüş, Turgay Develi ve Ali Demirçalı, 6'ncı Kolordu Komutanı Vekili Tümgeneral Sezai Bostancı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Adana Baro Başkanı Aziz Erbek ile çok sayıda subay ve vatandaş katıldı. AK Partili Kadın Milletvekili Fatoş Gürkan, en önde saf tutarak, cenaze namazına katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından sloganlar ve alkışlar eşliğinde tören mangasının omuzlarına alınan şehit Özel'in tabutu, top arabasına kadar taşındı. Top arabasının etrafı 4 sıra çevik kuvvet polisi tarafından çembere alındı. Şehit Piyade Çavuş Özel'in cenazesi memleketi Feke'ye götürülmek üzere yola çıkarken, bir vatandaş Vali Hüseyin Avni Coş'un yanına yaklaşarak, "Beni de askere alın" diye bağırdı. Vali Coş da vatandaşı kortejin arasına çağırıp, şehidi birlikte selamladı.

Merkez Park'ta toplanan öğrenciler, D-400 Karayolu, Fuzuli Caddesi ile ara sokaklara girerek, gruplar halinde Atatürk Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis de taşkınlığı önlemek için grupları uzaktan takip etti. Zaman zaman kontrolden çıkan grupları durduran polis, taşkınlığı yatıştırabilmek için 'İstiklal Marşı' okuttu.

Şehit Koray Özel'in naaşı, toprağa verilmek Feke İlçesi'ne bağlı Süphandere köyüne götürüldü.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2011 Cuma 14:24:35
Güncelleme :22 Ekim 2011 Cumartesi 21:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?