7
Mayıs
2024
Salı
ADANA

Şehide son görev

Ağrı'da mayın patlaması sonucu silah arkadaşı İbrahim Bozkır ile birlikte şehit olan Mustafa Altan memleketi Adana'da toprağa verildi.

Öğle vakti uçakla İncirlik Askeri Havaalanı'na getirilen şehidin cenazesi, ailesi tarafından alınarak konvoy eşliğinde Yüreğir ilçesi Yahşiler Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik istenen şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anne Latife Altan'a sağlık ekipleri müdahale etti. Daha sonra omuzlara alınan şehidin al bayrağa sarılı tabutu Yahşiler Mezarlığı'na getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehidin babası Ramazan, annesi Latife, kız kardeşi Meryem Altan, Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu ve yakınları katıldı.

Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan baba Altan, "Vatan sağ olsun. Oğlumu şenliklerle askere göndermiştim. Devlet var olsun onu doğuya yolladı. Bu arada barış süreci başladı bizde destekçisiydik. Vatan sağ olsun başka diyecek bir şeyim yok." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2013 Perşembe 18:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?