4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şehidin adı okulda yaşayacak

Hakkari'de 4 yıl önce şehit olan Asteğmen Erhan Taştimir'un adı, Adana'da bir ilköğretim okuluna verildi. Okulun açılışı şehidin annesi ve eşi tarafından yapılırken, kızı ise okuduğu şiirle törene katılanları duygulandırdı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde vatanini görevini yaparken 17 Haziran 2005'de Hakantepe mevkiinde askeri aracın terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayına çarpması sonucu şehit olan Jandarma Asteğmen Erhan Taştimur'un adı, Yeşilevler Mahallesi'nde yaptırılan bir ilköğretim okuluna verildi.

Şehidin adının verildiği okulun açılışı, "İlköğretim Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende gözyaşlarını tutamayan şehidin eşi Pınar Taştimur'u, Adana Valisi İlhan Atış teselli etti.

Atış, okulun bahçesinde ağlayan Taştimur'un yanına giderek, "Neden ağlıyorsun çocuğun bugün mü okula başlıyor?" diye sordu. Ancak şehidin eşi, "Hayır benim kızım ikinci sınıfta ama okula ismi verilen kişi benim eşim. Onun ismini gördükçe çok duygulanıyorum" cevabını verdi. Bunun üzerine Atış, eşinin çok önemli bir görev yaparken şehit olduğunu, onunla gurur duyması gerektiğini söyleyerek, şehit eşini teselli etmeye çalıştı.

Vali Atış, daha sonra yetkililerle birlikte okulun açılışını yapmak için şehidin eşi Pınar ve annesi Ayfer Taştimur'u yanına çağırdı.
Pınar Taştimur, açılıştan sonra kocası şehit olduğu için çok üzüldüğünü ancak bir yandan da gurur duyduğunu belirterek, "Kızımı bu okula yazdırdım. Okula her geldiğimde canım yanacak ama bir taraftan da gurur duyacağım. Onu ve acısını unutmak çok zor ama Allah insana dayanma gücü veriyor. Onu çok özlüyorum" dedi.

Anne Ayfer Taştimur ise, oğluyla her zaman gurur duyduğunu ifade ederek, "Son günlerde şehit cenazelerinde yine artış oldu. Her şehit cenazesi acımızı tazeliyor. Oğlum şehit olduktan sonra ben de, kocam da tansiyon hastası olduk. Oğlumun acısı dün gibi hiç unutmuyoruz. Ama oğlumun isminin bir okula verilmesi bana çok gurur verdi. O okulun açılışını yapmak ise daha da gurur vericiydi" diye konuştu.

Törende, babasının adının verildiği okulda okuyan Işıl Taştimur ise Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini okudu. Işıl, salonda bulunanların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 11:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?