1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Şehidin kardeşi yalnızlığa terk edildi

GAZZE ŞEHİDİNİN KARDEŞİ YALNIZLIĞA TERK EDİLDİ

Adana'da, Türkiye'den Filistin'e insani yardımı yapmak amacıyla gönderilen Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail askerleri tarafından öldürülen Çetin Topçuoğlu'nun kardeşi Metin Topçuoğlu diğer kardeşleri tarafında yalnızlığa terk edildi.

Topçuoğlu komşularının yardımıyla hayatta kalmaya çalışırken küçük kızı onu yalnız bırakmıyor.

Şehit Duran Mahallesi'nde küçük kızıyla birlikte tek odalı evinde yaşam mücadelesi veren Metin Topçuoğlu (55) komşularının gönderdiği yiyecekler sayesinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Astım hastası olan ve konuşmakta zorlanan Topçuoğlu soğuk kış gecelerini üzerine örttüğü battaniye ile geçiriyor. Yattığı yerden kalkamayan ve hastalığından dolayı çalışamayan Topçuoğlu'nun üç çocuğundan en küçüğü olan 8.sınıf öğrencisi Sibel Topçuoğlu (16) göz yaşları içerisinde yetkililerden yardım talep ederek"

Bazen aç kalıyorum bazen hiçbir şey yemiyoruz. Komşular bazen para veriyor bazen vermiyorlar. Büyük ablam hiç gelmiyor küçük ablam ise çocuğu hastalandığı için gitti."dedi. Annesini yıllar önce babasının hastalığı olan astımdan kaybettiğini ifade eden Sibel, akrabalarının kendilerine bakmadığını ifade ederek tek isteğinin babasının kurtulması olduğunu söyledi.

Sobasız evinde yatalak olarak yaşamını sürdürmeye çalışan Metin Topçuoğlu'nun komşusu Nimet Kalabağ(42) Çetin Topçuoğlu'nu Gazze'ye götüren vakıf yöneticilerine tepki göstererek, "Biz komşusuyuz bakmak istemesek bakmayız. Ama Allah için bakıyoruz.Gazze'ye yardım ediyorlar buna niye yardım etmiyorlar.Kendi fakirleri duruken niye başkalarının fakirlerine yardım ediyorlar.Sigortası yeşil kartı hiçbir sağlık güvencesi yok ne olacak bu adamın hali"dedi.Kardeşlerini ısrarla aradıklarını belirten Kalabağ "bize

telefonda 'bizi ilgilendirmez' diyorlar.En büyük abisi yüzüne bile bakmadı" dedi. Mavi Marmara Gemisi'nde şehit olan Çetin Topçuoğlu'nun eşinden yardım istemek için evine gittiklerini fakat karşılarına Çetin Topçuoğlu'nun baldızının çıktığını anlatan Kalabağ"baldızı 'ablam kendisini zor geçindiriyor ama yine de söylerim' dedi. Üç tane kızı var biri hiç gelmiyor zaten, telefonda 'ölürse ölsün, cenazesine bile çağırmayın'diyor. Söyleyin ağabeyciğim biz ne yapalım. Devlet büyüklerimizden Sayın Başbakan'ımızdan

yardım bekliyoruz." ifadesini kullandı. Metin Topçuoğlu'nun bir diğer komşusu Gülseren Demirci(48) ise "kendi fakirleri dururken niye başkalarına yardım ediyorlar. Bir tüpü, bir çaydanlığı bile yok. Hastane yetkilileri bu çaresiz adamı huzur evine götürmemizi söylüyor" dedi. Demirci kendi çocuklarını bırakıp çaresiz komşusuyla iligilendiğini ifade etti.

GAZZE ŞEHİDİNİN KARDEŞİ YALNIZLIĞA TERK EDİLDİ
GAZZE ŞEHİDİNİN KARDEŞİ YALNIZLIĞA TERK EDİLDİ
GAZZE ŞEHİDİNİN KARDEŞİ YALNIZLIĞA TERK EDİLDİ
GAZZE ŞEHİDİNİN KARDEŞİ YALNIZLIĞA TERK EDİLDİ
GAZZE ŞEHİDİNİN KARDEŞİ YALNIZLIĞA TERK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 09:49:04
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 11:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.turhan IP: 78.187.228.xxx Tarih : 6.02.2011 09:28:17

nasıl olur böyle çaresiz bir insanın soyadı ne olursa olsun kim olursa olsun bekir feyzi yıldırım kardeşimiz herzaman yardım eder acaba ona bildirilmedimi anlaşılan ailesinden fayda yok ama valimiz kaymakamımız var acaba onlardamı birşey yapmadılar.